自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

日出康城點可以同將軍澳相比, 樓價都唔同啦!

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

男爵府

醒目開學勳章

回覆:將軍澳好住嘛??

坑口真係很好住!至於臭味....好似自從領都、首都起左之後,好似唔多覺有味wor..... 唔通d味比佢地隔走哂

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你想感受下住係堆填區隔離既滋味(康城站果邊)

大宅

樓齡10的將軍澳廣場都要$6,300/呎, x凱新樓都賣唔到呢個價你就明啦!

click

伯爵府

咁我又覺得 ok 喎, 又有地鐵, 都方便 ah, 不過如果住 日出 xx, 領 x , 果頭,
就真係可能差 d, 因為真係好近垃圾區. 至於成日有人話, 將軍澳越來越來樓,
起到密質質, 呢個都係o既, 但係講真, 有邊樹, 唔係一有地就起樓架.

CINDYC  坑口真係好密集.  發表於 11-10-20 16:15

大宅

TKO以景觀來講一般都比較開揚比市區舊區好住.由於周邊附近很多地方尚在發展中,所以活動多集中在區內大型商埸,對於有些人可能覺得悶些。交通尚算便利,如果去新界,機場或大陸就稍遠或要轉車.私樓以呎價來講和市區現在相差不算大遠,當然日出康城那邊不計,因那邊現在稍為荒蕪一點.我覺得那裹好住,要考慮返工及返學地點.

子爵府

熱血勳章

機場或大陸就稍遠或要轉車......都有車直達,不需轉車

大宅

cwb43c 發表於 11-10-20 15:29
機場或大陸就稍遠或要轉車......都有車直達,不需轉車

機埸巴班次比較小,有些人去觀塘轉車.直巴去大6是否現在有?我知藍田有直巴.

cwb43c  我見有直巴返大陸  發表於 11-10-20 15:50

伯爵府

美好 發表於 11-10-20 14:51
樓齡10的將軍澳廣場都要$6,300/呎, x凱新樓都賣唔到呢個價你就明啦!

click

將軍澳廣場2003年同2004 入伙 - 7-8年樓齡
今年6月將軍澳廣場頂層相連戶連天台,建築面積1,610方呎,成交價1,200萬元,每呎售價約7,453元。

複式洋房

麻麻地

珍珠宮

我唔係住果區唔清楚實際情況,而且TKO好大...
但唔知上個星期定前兩個星期睇有線既樓盤節目講領凱既位置/價錢/內櫳間格都唔係咁好喎....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

聽講勁濕

伯爵府

from 李+x, 心曠神怡

禁止訪問

大宅

回覆:恩盈 的帖子

我响將軍澳住咗超過二十年了,我覺得非常好住,不過我住寶林站果邊,交通方便,行街購物都好方便。

不過領凱果邊太新了,相信都要等多幾年設施配套先可以改善到!

珍珠宮

大廚勳章

有兩條巴士線去機場架...其實OK架

如果你經常出TRIP/返機場, 咁不如揀新界西, 如果一年去三兩次旅行, 呢樣係咪重要... 你自己衡量啦...

同樣道理, 如果要頻繁地返大6, 咁不如揀東鐵沿線. (朋友話PL有車返大6, 我唔太清楚呀)

TKO出港島其實好快, 當然要睇你係咪果度返工返學.

同埋買邊區都係, 要考慮屋苑同坐向, 真係要自己多D實地考察. 同一座樓同一層, 唔同單位都可以差好遠, 下次睇樓不妨搵多幾個同類型但唔同方向的單位比較吓, 你就睇到分別.

如果你問我, 我覺得整個TKO區都好OK(康城除外). TKL就清靜空氣好, HH,PL就多商場娛樂, TKO就介乎兩者之間. 如果好的屋苑, 樓價同港島東相差不遠.

首頁

尾頁

跳至