美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

痕到死用乜沖涼好?

如題.
如用片糖水需要用梘液和再過清水嗎?
葯房介紹英國"膚菌治"天然松焦油沐浴露
有人用過請給意見

複式洋房

Re: 痕到死用乜沖涼好?

你去Supermarket買D燕麥放入去對新嘅三角骨絲襪度,要放好多,打個結成一個球,放入水巾浸浴,又止痕又美白又平!係我飛澳州時個美容師教我! Try Try!
Don't use body shampoo for a week!! I can give you some 無香料body shampoo to try ( Free). PM me and give me your address, I can sent it to you by post.

男爵府

seba有隻bath oil幾好架,你試下得唔得.
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

子爵府

最主要係唔好有"梘"成份囉~
我個女同老公一到冬天可以r到流血o架~
上年藥房介紹買左一罌沖涼膏,佢係無梘成份,含有甘油,我個女用第一次已經睇到效果(即晚無r)~
朋友個仔都係皮膚有小問題,咁醫生都係叫佢用呢一類沖涼,因無梘成份唔會沖洗皮膚上的油脂,甘油又有保濕作用,但都會有清潔作用的,,,,,,,,,
當然皮膚無事的人會厭佢"立"啦,,,heh

子爵府

重有啊,,,唔好浸熱水啊,,,,
上年我個女皮膚損晒,我以為用片糖好,每日一包去浸,,,浸住重衰(除非你浸凍水啦).........

侯爵府

用片糖得架, 或者加d橄欖油浸浴都得架!

珍珠宮

cameo 寫道:
最主要係唔好有"梘"成份囉~
我個女同老公一到冬天可以r到流血o架~
上年藥房介紹買左一罌沖涼膏,佢係無梘成份,含有甘油,我個女用第一次已經睇到效果(即晚無r)~
朋友個仔都係皮膚有小問題,咁醫生都係叫佢用呢一類沖涼,因無梘成份唔會沖洗皮膚上的油脂,甘油又有保濕作用,但都會有清潔作用的,,,,,,,,,
當然皮膚無事的人會厭佢"立"啦,,,heh

請問咩名?

大宅

QV bath oil,好多皮膚醫生都推薦.

伯爵府

cameo
我都想知物名, 幾$, thanks

大宅

施巴 5.5, 上年又係痕到死, 最後咪用女女支施巴 5.5沖涼, 真係唔痕, 到依家仲用緊

別墅

救命呀!我己用緊seba,甘油沖涼膏是甚麼牌子呀 ?-(

子爵府

醒目開學勳章

一係用dove金蓋果個沐浴露, 唔得就用QV既浴油, 沖完涼再搽QV 既LOTION

子爵府

<肌柔美>保濕滋潤沐浴膏($58一大罌,450gm)
由性質溫和及不含肥皂成份的清潔孔配製,含維他命E及甘油,對清潔皮膚,平衡肌膚水份,防止乾燥,十分有效; 尤適用於皮膚皸裂,接觸性皮膚(主婦手),魚鱗痛及冬天老人搔癢症等!
用法:取適量沐浴膏,直接塗抹全身,再以清水沖淨!
(藥房老細教我,小朋友可以用兩湯匙開溫水,浸一陣,不沖身,抺乾即可,嚴重時這方法好好)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~?
我唔係幫呢個牌子賣廣告呀!!!!
藥房介紹我用時都有講,只要係呢一類"成份"其實都OK,主要係無肥皂成份,有甘油的產品都可以的,唔一定指定牌子啊!
同埋呢,如果唔係皮膚好乾O既人未必啱用,我個女係皮膚乾到連一般baby 梘液都用唔到o既人,所以用佢就好掂!
其實我自己身邊都識得幾個人係咁嚴重,之後用左呢類沖涼膏都無事嘞~

大宅

QV正

複式洋房

妳可以用任何沐浴露,只要洗澡後搽body lotion,一日一次都夠。
「你們要靠主常常喜樂,我再說,你們要喜樂」 腓立比書4:4

大宅

cameo,

係咪大多數drug store 都買得到?

子爵府

我諗未必每一間藥房都賣,就算有都未必同一個牌子,但你真係皮膚乾到要用呢一隻?我自己冬天只係用dove都ok,最乾燥時搽埋lotion都夠晒,因我個女係"勁乾"先用,否則真係"立"啊,,,,,
若果你真係想試,試吓去藥房問問有冇丫,若果無呢個牌子咪睇吓會唔會有呢一類野囉,因我樓下間藥房話唔一定呢個牌子先得,只要成份係呢類就可以了
Neroli 寫道:
cameo,

係咪大多數drug store 都買得到?

男爵府

miffy_sophie 寫道:
seba有隻bath oil幾好架,你試下得唔得.

我冬天都用佢, or 用金色既dove.....要搽lotion, 而家我已經搽緊, 因為好dry

民房

咁.... 我係Watson's或Manning買唔買到QV??

男爵府

Watson's或Manning都買到

reggie_hk 寫道:
咁.... 我係Watson's或Manning買唔買到QV??
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至