家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人在廚櫃裝細部的電熱水爐洗碗用??

好用嗎 ?? 我見 Fortress 賣千幾蚊 !!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

Re: 有無人在廚櫃裝細部的電熱水爐洗碗用??

我用緊,隨樓附送的,很方便,只要開電制便即刻有熱水用。

男爵府

Hi emily BB. may i know the brand name ?

複式洋房

我都有用. d火數唔細(用成32A跳制)... 唔係一般蘇頭同線就得... 記得問清楚.

子爵府

我家在入伙前叫裝修師傅安裝的, 唔記得好清楚好似800watt已經夠洗碗用.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

German Pool。:-P

satu 寫道:
Hi emily BB. may i know the brand name ?

男爵府

ok. thanks all !

別墅

satu 寫道:
點解仲要裝多部熱水爐 for 洗碗, 其實開左煤氣爐咪就得囉, 我唔係好明點解喎, ?-( ?-(

別墅

我都有用,好多時D碗碟唔係太肥,我就只有暖水清洗,D碗碟都好爽,環保D。

男爵府

bbriver 寫道:
[quote]
satu 寫道:
點解仲要裝多部熱水爐 for 洗碗, 其實開左煤氣爐咪就得囉, 我唔係好明點解喎, ?-( ?-( [/quote]

煤氣爐 for bathing at toilet, can't link and share with the kitchen. my friend use hot water to wash dishes and don't need to use 洗潔精 . 健康 d !!!

別墅

satu 寫道:
[quote]
bbriver 寫道:
[quote]
satu 寫道:
點解仲要裝多部熱水爐 for 洗碗, 其實開左煤氣爐咪就得囉, 我唔係好明點解喎, ?-( ?-( [/quote]

煤氣爐 for bathing at toilet, can't link and share with the kitchen. my friend use hot water to wash dishes and don't need to use 洗潔精 . 健康 d !!!
[/quote] 因為個煤氣爐冇錯係toilet 但係個開關制都係同toilet 個燈制並排, 所以基本上開左個煤氣開關制咁就只要你係廚房將個水制撥左或者撥右去控制水溫就OK, 可能你個煤氣爐只係可以係toilet用啦, 不過我姐姐個鐘點話如果洗一些有腥味的碗碟會令到更加腥而洗不淨的, 不過冬天我都會用熱水但係加洗潔精

洋房

我屋企有裝(原裝送),不過好少用,驚電費好費,唔知是否真的會很貴電費呢??可否告知.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

呢個問題, 本身層樓之前做個時有無預埋係廚房用, 如果原身無熱水喉搭左去廚房咁就無得用..... 我朋友個度就係咁原身廚房無熱水喉所以無得用....
而家凍天咁凍一定要用熱水, 如果唔係洗唔到碗....

bbriver 寫道:
因為個煤氣爐冇錯係toilet 但係個開關制都係同toilet 個燈制並排, 所以基本上開左個煤氣開關制咁就只要你係廚房將個水制撥左或者撥右去控制水溫就OK, 可能你個煤氣爐只係可以係toilet用啦, 不過我姐姐個鐘點話如果洗一些有腥味的碗碟會令到更加腥而洗不淨的, 不過冬天我都會用熱水但係加洗潔精[/quote]

首頁

尾頁

跳至