懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

想問吓流啡會係點?係咪一定流好多ga?

我最近發現底底間唔中就有d好淺啡嘅分泌!好少,好似平時d白帶咁,但有少少黃...但係就分泌得比較多d,同有少少味...但又好似一d化開咗,好"希"嘅淺啡色血咁,所以都唔知究竟係d咩嚟

複式洋房

你係咪10week以下??
我6,7week個時都係咁, 醫生話係出血, 要去醫院檢查嫁!!!
啡色好淺但好希, 流個時好似流m咁一下流出黎, 你係咪咁?
個時醫生解釋唔係唔見紅就唔係血, 因為有時流得少佢已經氧化左變左啡色! 所以都係出血, 即作小產! 唔理可大可小!
流左幾耐??????

男爵府

畀面勳章

引用:你係咪10week以下??我6,7week個時都係咁,+

原帖由 wingb213 於 11-11-30 發表
你係咪10week以下??
我6,7week個時都係咁, 醫生話係出血, 要去醫院檢查嫁!!!
啡色好淺但好希, 流個時好似流 ...
我已經有26w5,不過見到我所講咁,已經有一個月左右,斷斷續續,不過之前先冇咩特別肚痛就冇出聲,係有時下面/腹少少抽住咁...宜家都係睇得多有人流啡/血,所以有d擔心...

男爵府

畀面勳章

回覆:wingb213 的帖子

係好淺,好似化開咗嘅野咁...不過係去廁所/沖涼時望到底底見到嘅

複式洋房

我都係25week未夠26, 依排都有下腹間中會扯住, 特別係行路個時, 個肚會實左, 去產檢問醫生(政府)佢話係正常但冇解釋到俾我聽....

我初期睇婦產科醫生佢就提我好多野, 同解釋得好詳細, 我先知流啡已經=流血.
你雖然冇痛, 但都流左一個月都要小心, 幾時產檢? 等唔切就不如去睇醫生, 睇下咩事都好丫, 唔洗自己係到估.

可能只係陰道分泌呢, 因為依個時候好易俾細菌感染, 要用護墊同埋換得勤d, 一日換3-4次. 睇下會唔會好d.

男爵府

畀面勳章

引用:我都係25week未夠26,+依排都有下腹間中會扯

原帖由 wingb213 於 11-11-30 發表
我都係25week未夠26, 依排都有下腹間中會扯住, 特別係行路個時, 個肚會實左, 去產檢問醫生(政府)佢話係正常 ...
我就係見唔係好多,又唔係好痛,所以都以為係d分泌物。

我其實每個月有睇開c+,照吓超聲波,不過我只係問過醫生抽吓嗰d痛有冇問題...佢話冇流血就問題,咁我又冇再問我嗰d係咪叫血...

我本身約咗下星期照4d,如果冇咩特別痛,就會到時再問吓醫生,究竟係咩事囉...

宜家係有少少擔心會影響到早產ja...

wingb213  咁再睇定d啦,唔好太擔心,可能只係分泌,到時一定要問清楚醫生呀,買個安心!  發表於 11-11-30 13:14

男爵府

畀面勳章

回覆:wingb213 的帖子

已經有用䕶墊,我會再留意吓,thx

wingb213    發表於 11-12-1 10:53

大宅

回覆:流啡係點ga?

我現在15weeks,有淺黃色分秘,日日都有,是否流啡?

男爵府

畀面勳章

引用:我現在15weeks,有淺黃色分秘,日日都有,是

原帖由 Cherriho 於 11-12-01 發表
我現在15weeks,有淺黃色分秘,日日都有,是否流啡?
我係淺黃+有時有淺啡,不過我都唔知係咪...我都留意緊,再有諗住入急症嘞~

首頁

尾頁

跳至