母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我呢排鼻敏感日日都流鼻水, 但又餵緊母乳, 唔知有咩鼻敏感藥可以食呢? 睇醫生只係俾得幾日藥咁少...

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

醫生話食得就食得. 你有無問過醫生?

大宅

回覆 nicksonma 的帖子

其實我係呢個幾月先開始有鼻敏感, 我無食開成藥呀, 所以無問過醫生邊隻食得...我睇開個醫生只係開左幾日藥俾我, 我無理由一食完又走去睇佢架...!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我生完長期鼻敏感, 我都無食藥. 係有時好辛苦先去睇醫生攞藥食.

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

政府醫生會開一種鼻敏感藥,大肚同餵人奶都安全的。

大宅

回覆 phchan 的帖子

係? 咁我搵日去睇政府先, 唔該晒呀!!

大宅

回覆 nicksonma 的帖子

我都係有左先開始有鼻敏感, 估唔到生完仲嚴重左, 宜家每日都要呻好多次鼻, 仲要唔停咁流鼻水添, 好困擾呀!!

男爵府

回覆:食鼻敏感藥可以餵母乳嗎?

我有
係醫生開的
他話好mild
我懷孕時都有吃
每次吃完會再去睇他要多D藥
不過我無跟instruction吃(一日三次)
我睡前先吃一次
如果唔嚴重,會再減半吃

大宅

回覆 minirat 的帖子

哦哦...請問有冇藥名呢? 下次我可以叫醫生開俾我, thx

複式洋房

醫生應該會開㗎啦。我傷風都有食Piriton。

別墅

我有食Loratadine, 我個醫生話piriton唔係咁好

男爵府

引用:回覆+minirat+的帖子 哦哦...請問有冇藥名

原帖由 kimori 於 11-12-09 發表
回覆 minirat 的帖子

哦哦...請問有冇藥名呢? 下次我可以叫醫生開俾我, thx ...
Euromine 2mg

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊