論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

勿請此印傭RXXINI (WX0872XX(4))她的全名只有一個字,冇姓的!

此印來了4個月便被炒,之前亦斷過1次約,亦是做了只有4個月!AGENT話佢之前俾人炒係因為唔識同舊傭主溝通,後來先知係唔識湊BB,但因我屋企全部大人,所以我地冇所謂,佢最主要 TAKE CARE 3 DOGS同做家務

此人惡行:
1.佢黎左一個月都冇已經大膽到開冷氣做野,初初我地只不過懷疑,因當時係8月,屋企人出廳既時候FEEL到個廳好涼,但當時天氣係炎熱的,所以開始懷疑,但諗住佢黎左一個月都冇應該唔會咁大膽。隔幾日之後,有晚趁佢沖涼,去打開佢房門,原來大小姐已經開定冷氣等沖完涼出黎嘆。

2.O係我地面前扮細食,每次夾完餸俾佢之後都會問佢夠唔夠,佢次次都話夠!轉頭偷食我地留俾其他屋企人既野食,而且佢係知要留俾其他人既,話佢仲要惡返你轉頭!

3.我地係住HOUSE既,佢成日唔知去左邊(後來發現走左上天台講電話),叫極都唔應,以前個工人都唔係咁,叫一聲就得!但呢個印突登買埋WALKIE TALKIE俾佢都冇影!仲要有次整唔見左部機,最後係我幫佢搵返!一係就拎住部機但唔開!佢走左先發現部機個蓋都俾佢整唔見埋。

4.超冇記性!連續話左佢幾日朝早冇煲水,都仲可以唔記得!做咩都唔記得!

5.冇COMMON SENSE,落雨叫佢閂窗,冇閂到搞到成個窗濕晒,後尾問佢,佢話有個防蚊網!完全唔會嘗試揭開塊網OR問我地點算!由得D雨 “PIT”入黎!仲要窗台放左部NOTEBOOK!又唔幫人收起佢!搞到濕晒!

6.我阿婆從外國返黎短住幾個月,佢日日走入佢房食晒佢O係外國帶返黎既零食!食到差唔多冇晒!我婆臨上機走個日先同我地講件印連佢D保健食品都食!總知放得入口佢都拎黎食!

7.老奉用我地屋企D日用品都算冇同佢計(沖涼液,洗頭水)!仲要用埋我地D護膚品,手袋,同紮頭發既像“GUN”!問親佢就“我O係上面攞架”/“我O係下面攞架”,咁係咪唔O係呢層攞就用得AR!

8.非常冇手尾,每次清潔完房間唔係留左條TOWEL就留左D垃圾唔記得掉!連自已煮完麵D調味料既包裝紙都可以放O係雜物房要我地執手尾(唔知點解佢食野唔O係KITCHEN食,要咁鬼鼠)!自已買返黎既食物唔係放O係KITCHEN OR自已房,而係放O係雜物房!

9.有次家務都唔做,屋企人突然返黎發現佢O係度開油炸疑似DONUT俾自已,仲要用左1.5包麵粉!為左佢一個DONUT!當時3PM左右,D房都未執好。

10.有次我婆去完街返屋企,咁岩佢放緊狗,明知D狗見到屋企人返就會開心衝過黎。佢夠膽死放繩搞到80歲既阿婆成個跌左O係地下!話完佢第二次見到我返一樣照放繩!佢知唔知明唔明點解要拖住D狗?

11.以前個工人一日放2,3次狗,呢件印只放一日一次,每次問佢放左狗未,一定話有!轉頭我同D狗出去一出到去即時屙一大灘。

總言知仲有好多衰野!TAKE CARE BB又唔得,狗又唔得連健康老人家都唔得!做咩都唔得!唯一煮野食叫過得去!但我婆返黎呢3個月都係我婆煮,佢只不過O係隔離幫手!炒佢個日去到AGENT度我地都冇出聲O係AGENT面前話佢D咩不是,但AGENT掉轉頭話我地屋企大,人多,又3隻狗,3架車(CONTRACT以寫明)!我地雖然有5個人,但全部大人!有兩個仲要成日去外地做野一個月都唔O係屋企一日!3架車,我地只要求佢一日WASH一架車!因車房話D車WASH得多會花,所以我地唔會叫佢一日WASH 3 CARS!同埋佢都唔係WASH得乾淨,連內蘢都係叫佢先會CLEAN!買餸又唔駛佢買!之前個工人8 點返房我地都唔理佢!因佢真係做好晒所有野!真後悔唔同之前個續約。

禁止訪問

男爵府

回覆 happyday5hk 的帖子

你好呀!多謝你既提醒先~我地依家暫時冇諗住再請工人,好多野自已做返都冇咁激氣,所以唔係我諗住請佢呀~唔知邊個會係下個不幸既受害者!!!

happyday5hk  甘就好啦!!你有福了, 哈哈!!  發表於 11-12-27 17:29

首頁

尾頁

跳至