0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢剛去健康院打完針, 有6.74KGS, 姑娘話佢就來超重, 好唔好開淡D奶呢?

男爵府

我個時個仔2個月都有15磅俾姑娘叫唔好俾咁多佢食 肚餓先食
反而我係照開咁多(6-7安)但係時間耐D(5-6個中)..一日3餐架咋!!
因為我開少D佢唔肯..但係時間耐就可以
今次4個月佢只係重16.9磅
姑娘話今次重得好好入返條線入面
所以可以加多一安俾佢

大宅

但佢每三個鐘左右就喊到拆天咁, 俾水同奶咀佢都唔肯, 一定要食奶先得, 半夜仲要食一次奶, 點樣捱到五, 六個鐘咁厲害??

男爵府

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

覺得唔使囉

複式洋房

我個b約兩個月個時都食4oz,姑娘都話佢食得多,要佢隔4個中先好食下餐奶.隔5-6又太耐啦.

大宅

睛靈勳章

我個B女,4個月大,一餐食4安,分別係0800, 1100, 1400, 1700, 2000& 2300,無食夜奶,而家16磅左右

洋房

回覆:阿仔兩個幾月大, 一日食七,八餐, 每次食四安士算唔算多?

我啊仔依架一個月一周,一日八餐,4安一餐,我都唔想佢吃甘多,因為大便見佢好辛苦,但係佢唔肯,未夠三個鐘就哭,要吃,都唔知點算好!

複式洋房

回覆 Sam@andy 的帖子

餐同餐之間給他2安暖水, 來把餐數變回6餐...TRY 下....
5.5個月了

大宅

好媽媽勳章

引用:我啊仔依架一個月一周,一日八餐,4安一餐

原帖由 Sam@andy 於 12-01-14 發表
我啊仔依架一個月一周,一日八餐,4安一餐,我都唔想佢吃甘多,因為大便見佢好辛苦,但係佢唔肯,未夠三個 ...
佢肯食就比佢食啦,我阿仔個幾月時都一日五餐,每次5-6安,而家4個半月厭奶,每餐食3-4安咋,所以盡量比佢食,當儲備下啦

首頁

尾頁

跳至