婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我奶奶打俾我老公, 叫我地年初二返佢度食飯, 我咪叫我老公自己返去算, 湊住兩個仔女咁細, 又要轉幾次車唔方便, 點知佢話見唔到兩個孫會發癲, 我心諗以前得個女果陣又唔見你咁講...

michelin888  咁你男家想唔去女家又返唔返  發表於 12-1-12 18:31

子爵府

回覆:湊住兩個仔女仲要山長水遠去99度食飯, 慘!!

新年點都會返去家啦!無咩問題

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

子爵府

到時可以說謊, 話其中個仔/女唔小心病左, 去唔到, 呢點最好叫你老公講, 老公出面講, 點都唔會難為個仔, 等如唔會難為個孫...

男爵府

Judykan 發表於 12-1-12 17:03
今日我奶奶打俾我老公, 叫我地年初二返佢度食飯, 我咪叫我老公自己返去算, 湊住兩個仔女咁細, 又要轉幾次車 ...

新年都吾番, 甘你幾時會番?

侯爵府

Judykan 發表於 12-1-12 17:03
今日我奶奶打俾我老公, 叫我地年初二返佢度食飯, 我咪叫我老公自己返去算, 湊住兩個仔女咁細, 又要轉幾次車 ...

咁初一都要番架???? 如果初一返左, 初二我會叫C6請坐TAXI! :;pppp:重要遲到早退, 因為初一係男家日, 初二係女家日.

大宅

回覆 Judykan 的帖子

咁 放 新年 有 假期 架 ma.. 我 覺得 要 去 長輩 家度 拜年架...基本禮貌..

大宅

係low~ 大時大節點都要去一次ga la~
你2個女有幾細a?? 怕麻煩就坐的士去low~~
新年流流~~~
我細個果時, 我妹手抱3個月, 我得3yrs, 我哥5yrs,
我mama 一個人帶我地3個by taxi,
o係土瓜灣去荃灣去我阿爺home 拜年(初一)
之後初二又一早入去食開年飯,
食完我地4母子去by mtr 由荃灣去北角婆婆home 拜年,
幾唔願都好, 大時大節唔好要個老公咁難做,
我阿爸做酒樓大時大節沒得休的~
(我阿ma 仲同佢老爺關係係超差的)

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

過年點都要返去一次的
否則,可能以後都提住呢件事呀
到時仲煩
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

回覆 bk_mommy 的帖子

我果時等到個女一歲先返去, 現在個仔咁細, 仲要拿咁多奶粉, 尿片, 而且返到屋企我老公又唔幫手, 自己辛苦

子爵府

畀面勳章

新年都吾去拜年

你點做人老婆 阿媽 同新抱呀

你咁樣做人都得嘅

你62 99/男家d人對你吾好你都冇資格出聲:;pppp:

tsang3502  我個仔娶個老婆係咁就死得喇  發表於 12-1-12 18:03
cotychan  AGREE!  發表於 12-1-12 17:57

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

過年都唔去?!平時就話搵借口唔返姐!大時大節,6299生日呢啲日子,點唔高興都要返去啦!!

大宅

回覆:湊住兩個仔女仲要山長水遠去99度食飯, 慘!!

叫99出黎同你拜年好嘛?
過年一年一次,辛苦都係一日半日,咁都投訴?

珍珠宮

引用:今日我奶奶打俾我老公, 叫我地年初二返佢度

原帖由 Judykan 於 12-01-12 發表
你係咪年初一去左。所以年初二唔想去呀!通常去99 度都係年初一

珍珠宮

過年點都要去啦......
冇野好講....

樓主係咪鬼妹黎架?
輸入搜索內容

子爵府

陪月勳章

引用:過年點都要去啦......冇野好講....樓主係咪

原帖由 anna_my_baby 於 12-01-12 發表
過年點都要去啦......
冇野好講....
我奶奶70大壽時我帶住6個禮拜大嘅囝囝搭8個小時飛機去參加佢嘅生日派對,有d重要日子自己點幸苦都會到

珍珠宮

piggiejai 發表於 12-1-12 18:25
我奶奶70大壽時我帶住6個禮拜大嘅囝囝搭8個小時飛機去參加佢嘅生日派對,有d重要日子自己點幸苦都會到:hand ...
好厲害啊~~~!!!
輸入搜索內容

大宅

回覆 yanyan90 的帖子

喂, 咁係人地唔想見到我呢D外人咋喎, 仲要過去受人氣!! 我唔去佢都吹我唔脹!! :;pppp:

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Judykan 發表於 12-1-12 18:29
回覆 yanyan90 的帖子

喂, 咁係人地唔想見到我呢D外人咋喎, 仲要過去受人氣!! 我唔去佢都吹我唔脹 ...

咁抵你唔受你6299歡近!過年都諗住過去會受氣,你唔去吹你唔脹!表面功夫都唔識做既新抱,人地點會想見你!
人地唔鐘意你,你有無反省過點解?係唔係人地一面倒無理咁唔鐘意你?!

一個基本禮節都唔識做/唔會做既女人.....係我新抱我都會激死......

子爵府

畀面勳章

回覆 Judykan 的帖子

明明就係你自己話嫌遠要湊兩個吾想去
到比人話你果陣又話係人地吾想見你

不過都正常嘅

一個過年都可以吾帶仔女去99度拜年嘅新抱
99會比氣你受係好正常嘅

首頁

尾頁

跳至