在職全職

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

由放完產假到依家,返咗工啱啱3個禮拜,我既職責名義上係做marketing, 但實質係sales 咁追target。放完假後job rotate 咗,對於我嚟講係new product 咁濟,花咗好多時間去搵不同section 既人「補習」 ,但仲要俾人係咁追數(1、2月short咗數,但我仲未返工,關我咩事啫!)。放咗工仲要揍囡,冇請姐姐,囡囡日頭係媽咪幫手揍,c6會做家務。雖然如此,我呢幾日真係充滿負能量,同囡囡玩都好累,長此下去,恐防一都顛。

所以,借個位請各位在職媽媽分享下如何舒緩呢d壓力

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

請給我正能量!

只好放假好好休息呢個情況我已經過了八年,累得身心無力小學功課測驗考試,日日趕趕趕,連星期六日都無法休息了正計劃明年做ftm…
sorry明明應該是給你正能量mouth:
可是我很累,但很快樂!

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加油呀!! 見到bb快高長大, 就是回報.
雖然辛苦,但見到bb健康, 就會開心及值番晒..

bb係推動力, support support!!!

別墅

給你正能量, 加油呀!! 辛苦是回報既 !

別墅

加油加油

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

雖然我都叫緊人比d正能量我, 但我都可以比d你, 加油~

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆:請給我正能量!

Happy friday 啦!我哋一齊㩜住小情人叉叉電啦!

大宅

回覆:請給我正能量!

我都加緊正能量,反正都要捱落去,梗係正面些開心些捱得抵D啦,辛苦嘅日子總會過去,將來孩子大了功得圓滿,呢一關算咩吖!話唔定年底有新工呢。

首頁

尾頁

跳至