自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我部4s眀明已經set咗有message/whatapps時有通知,但永遠都唔show出嚟,成日要我開個whatapps嚟睇先知有人whatapps我,有冇人知點解,求救!

禁止訪問

引用:我部4s眀明已經set咗有message/whatapps時

子爵府

引用:Quote:原帖由+BoboB+於+12-03-14+發表我部4

原帖由 yoyo0808 於 12-03-14 發表
喺whatsapp裏面設定->通知,然後選擇開啟警告
一早已經set咗,都係咁,唔知係咩問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

設定 --> 通知, 見唔到whatsapp show喺: 己顯示於"通知中心"?

子爵府

引用:設定+-->+通知,+見唔到whatsapp+show喺:+己

原帖由 lovebobo 於 12-03-14 發表
設定 --> 通知, 見唔到whatsapp show喺: 己顯示於"通知中心"?
有呀,關唔關wifi時呢?我在家長期用wifi

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BoboB 發表於 12-3-14 16:17
有呀,關唔關wifi時呢?我在家長期用wifi
咁你再click入去, 係咪見到開左"通知中心"? 提示樣式果度唔好click"無", click隔"橫幅"或"提示"(視乎你自己想點樣顯示)

子爵府

lovebobo 發表於 12-3-14 16:21
咁你再click入去, 係咪見到開左"通知中心"? 提示樣式果度唔好click"無", click隔"橫幅"或"提示"(視乎你自己 ...
唔該哂呀, 不過都係冇通知, 唔知點解, 算啦, 可能係我WIFI同D APPS唔夾, 出街用數據可能冇事....

翡翠宮

BoboB 發表於 12-3-14 16:38
唔該哂呀, 不過都係冇通知, 唔知點解, 算啦, 可能係我WIFI同D APPS唔夾, 出街用數據可能冇事.... ...
咁我都唔識呀, 睇下有冇其他人幫你啦!

BoboB  唔該哂呀~  發表於 12-3-14 16:43

首頁

尾頁

跳至