自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好朋友同佢老公都係我舊同學,相識十幾年,近年佢老公事業發展好好,但氣焰亦越來越大,成日用教訓人既語氣講野,加上佢本身好姑寒及"度",有時會覺得佢斤斤計較,開始唔想同佢接觸咁多,但我同佢老婆超friend,我亦好珍惜呢個朋友,而我地兩個family會成日有gathering, 有時仲會一齊去旅行,所以好難話疏遠,可以點做?

子爵府

回覆:越來越唔鍾意好朋友老公!

忽視佢

禁止訪問

男爵府

以後只同女嘅交往,一句 girl's talk就男人免問啦!

柚子萍果  yes  發表於 12-3-27 21:52
bobo11  agree x 2  發表於 12-3-27 21:39
cc_lws  agree  發表於 12-3-27 21:20

男爵府

琥珀宮

引用:好朋友同佢老公都係我舊同學,相識十幾年,

原帖由 HappyYW 於 12-03-27 發表
好朋友同佢老公都係我舊同學,相識十幾年,近年佢老公事業發展好好,但氣焰亦越來越大,成日用教訓人既語氣 ...
真係唔開心無謂勉強,小的攪family gathering,只搵女既行街食飯!

禁止訪問

越來越唔鍾意好朋友老公!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

無視佢老公!

別墅

Lady's night!唔好見佢老公!

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HappyYW 發表於 12-3-27 21:09
好朋友同佢老公都係我舊同學,相識十幾年,近年佢老公事業發展好好,但氣焰亦越來越大,成日用教訓人既語氣 ...

我的舊同學係男性個位,又係你講嗰隻...氣焰越來越大, result .....小d gathering with his family~

禁止訪問

珍珠宮

如果真係好朋友,我會揾個好機會真接同朋友講自己嘅感受。如果佢接受嘅,就最好啦。如果佢唔接受嘅,再來往落去都無意思啦。

珍珠宮

咁佢老公又教訓人果時你咪勁讚佢,勁講你真係好叻好西利呀,讚都佢自己覺得醜為止囉.

HappyYW  我驚佢會真係信以為真  發表於 12-3-27 22:06

男爵府

引用:好朋友同佢老公都係我舊同學,相識十幾年,

原帖由 HappyYW 於 12-03-27 發表
女人會,冇男人

侯爵府

同我咁似,我好朋友個老公又係咁:;pppp:
我同好朋友講明唔多中意佢老公,仲表明我唔想見佢,
好朋友明我,所以依家同我出街唔會有佢老公跟住晒

Nightcat    發表於 12-3-27 21:59

男爵府

因為識得太多年,我地係成日見果隻,好多時weekend/長假呢d都一定會約出黎玩,咁大家都有小朋友,放假去玩當然都會係成家人去,唔會只係兩個女人約出黎。至於話當佢老公無到,都好難,因為我同佢都係老朋友,好難咁絕,其實我而家好多時都應左佢就算,不過佢都仍然會一輪咀發表佢既偉論,有時真係覺得好難頂!

男爵府

lovelykitty 發表於 12-3-27 21:52
如果真係好朋友,我會揾個好機會真接同朋友講自己嘅感受。如果佢接受嘅,就最好啦。如果佢唔接受嘅,再來往 ...
我都有諗過,不過怕好朋友唔開心.... 或者我搵個機會講下

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

HappyYW 發表於 12-3-27 21:58
因為識得太多年,我地係成日見果隻,好多時weekend/長假呢d都一定會約出黎玩,咁大家都有小朋友,放假去玩 ...
我覺得呢d 人, 其實佢係開心想同你分享, 又唔知點樣謙虛d 講, 因為佢想認c 認屁有人讚. 下次得大人既時候, 笑笑口同佢講, 你好叻架, 成績大家有眼睇, 係叻仔, 不過..... 下次可唔可以少d 口水? 我識左你咁耐都開始怕你~~ 試下咁樣開心見誠同佢講, 睇下有無改善? 嗌佢太太提下佢啦, 識左咁耐要好好珍惜呀 .... 反正你都避免唔到, 如果出一句聲可以有番個friend, 做一兩次醜人唔怕呀

我老公有個朋友都係咁, 識左十幾年, 佢覺得自己好叻, 成日長篇大論. 我地成班朋友都慣左佢咁樣, 有個朋友好衰, 捉住佢呢一點, 扮自己唔識野, 點佢幫手做野 有時成班朋友頂唔順, 我會私下叫佢收儉D.

男爵府

sfmeow 發表於 12-3-27 22:20
我覺得呢d 人, 其實佢係開心想同你分享, 又唔知點樣謙虛d 講, 因為佢想認c 認屁有人讚. 下次得大人 ...
你呢個方法都幾好,thx
佢搞到我真係怕左佢,成日淨係諗點避佢又唔hurt到好朋友,又唔想同佢嘈,反而無諗可以咁樣半講笑半提醒佢!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

!,

首頁

尾頁

跳至