自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

最好唔好食啦, 因為我同老公都唔食

如果真係要食既, 就唔好o係我面前食喇

大宅

引用:十八後都管唔到啦!唔好係我面前食就ok了 +

原帖由 gillson 於 12-05-05 發表
十八後都管唔到啦!唔好係我面前食就ok了

子爵府

我接受唔到囉 :;pppp::;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無論幾多歲, 係咪親人, 我都接受唔到人食煙。

呢 d 害己害人的行為, 都唔明點解有人會做。

loveubobo  agreed  發表於 12-5-6 07:48

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 回覆:Nokkk000的帖子

讀完書出黎做嘢先可以食

http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有無人覺得可以接受仔女食煙

如果要揀,18後啦,唔好係屋企食,我接受唔到屋企有人食煙。

我媽黎到都唔敢係屋食,次次出門口落街食

伯爵府

有時真係食左都吾知

男爵府

引用:十八後都管唔到啦!唔好係我面前食就ok了 +

原帖由 gillson 於 12-05-05 發表
十八後都管唔到啦!唔好係我面前食就ok了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

絕對唔可以接受

禁止訪問

回覆:有無人覺得可以接受仔女食煙

伯爵府

我ok喎~我本身好細個已經食煙(13歲)生左大仔後先介左,唔覺有乜大問題,如果你話怕食煙會生癌,我就覺得依個年代食乜都會有機會生癌,唔驚得咁多...食煙唔同吸毒,吸毒既禍害大好多,如果佢地吸毒就唔得!!!
大b駿逸細b駿晞

大宅

真係吾理你接受否,佢要食你真係冇符。咁大個人你罵佢都吾聽,只有好言相向。

別墅

引用:現在呢個時代,好過吸毒 +

原帖由 jerryso1224 於 12-05-05 發表
現在呢個時代,好過吸毒
認同

大宅

好媽媽勳章

我無咩所謂, 不過最好唔食啦, 但唔知點教....我父母, 老公, 姑仔, 呀妹....個個都食, 係得我唔食, 都習慣身邊人食煙了....但唔明點解要食, 又貴又唔飽....唔化算

珍珠宮

食煙我接受到,我自己本身以前都有食,我既底線系食煙無問題但一定吾會&吾可以掂毒!試過朋友拎系手話系貴野吾洗$比我食,但我真系接受吾到呢樣野所以一定吾會掂到而家煙都介埋啦

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

我以前有食,反而係佢地接受唔到我食煙喎 依家佢地大個,暫時都未食不過佢地要食都冇計 可能一齊食囉
咁佢地就可能會唔食啦

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

管唔到咁多

公爵府

我已經係個好open minded嘅媽咪,但食煙就真係接受唔到,我外公同亞爺死前都有肺氣腫,完全係因食煙而引起,睇見佢哋死前嗰種辛苦....係!人人都會死,食好多嘢都可以生癌,但都唔想選擇最辛苦嘅死法。

伯爵府

好媽媽勳章

親戚朋友極少人食煙,我又係至憎煙剷既酷媽,我啲小朋友點會咁老土走去食煙吸毒呀。:;pppp:
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

瑪瑙宮

引用:親戚朋友極少人食煙,我又係至憎煙剷既酷媽

原帖由 小蘅媽媽 於 12-05-06 發表
親戚朋友極少人食煙,我又係至憎煙剷既酷媽,我啲小朋友點會咁老土走去食煙吸毒呀。 ...
me too

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

首頁
12345...6

尾頁

跳至