自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

回覆:sunnygirl 的帖子

我以前同事兼同屋仲搞笑,又係鬧鐘響完,男友叫完都唔起身,要我再叫。有次佢叫我唔使叫佢,我真係以為唔使,點知佢唔知醒返工,返到公司埋怨我唔叫佢起身

男爵府

回覆:三十幾歲人仲要人叫起身返工?

我個叔仔都係 成35歲人 大學畢業做左10年野 但係就冇comment sense 佢就係比我99寵壞 佢絕對係港童長大後嘅長中青!佢應該補下d通識課同人際關係課同"如果自己doo 就吾好自由行去跟團 轉頭又煩到人課"

子爵府

我大伯43歲,未婚,有女友,搬開咗住,仲要62朝朝六點半打俾佢叫起身,個個禮拜攞衫返娘家俾99洗。62有一日㩒錯電話打俾c6,我想殺人

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

三十幾歲人仲要人叫起身返工?

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

咁辛苦,不如咪返工啦!四個字,「不之所謂」!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我大伯成五十歲加結左婚加唔係同我奶奶住都要佢亞媽朝朝打電話叫佢起身啦:;pppp::;pppp:

大宅

引用:我大伯43歲,未婚,有女友,搬開咗住,仲要

原帖由 orangutan 於 12-05-05 發表
我大伯43歲,未婚,有女友,搬開咗住,仲要62朝朝六點半打俾佢叫起身,個個禮拜攞衫返娘家俾99洗。62有一日 ...
我識嘅嗰個人都差唔多,幾廿歲人都仲飯來張口,要個媽媽服侍,真係

大宅

引用:我大伯成五十歲加結左婚加唔係同我奶奶住都

原帖由 ElEl 於 12-05-05 發表
我大伯成五十歲加結左婚加唔係同我奶奶住都要佢亞媽朝朝打電話叫佢起身啦

...

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

mouth:

珍珠宮

引用:離譜寵壞 +

原帖由 1928mickey 於 12-05-05 發表
離譜寵壞
認同。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+venus.c+於+12-05-05+發表我c

原帖由 monsterjanehk 於 12-05-05 發表
其實哩,我覺得老婆叫係冇問題架,但係我講嗰個人,係個老婆訓喺隔離,但係要佢阿爸阿媽特登起身叫佢囉。

...
佢父母,在他細時未做好本份 或 佢父母未想放手, 幾十年習慣難改。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

有時真係要呢啲人試下遲到,自嘗後果!

水晶宮

回覆 回覆:monsterjanehk的帖子

起床 - 都係一種自我控制訓練。呢啲小事控制自己,從而再向其它方面加強。30幾歲人仍要人嗌起身,要自我檢討一下!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 monsterjanehk 的帖子

我老公都係... 懶床....
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得應該自己負責返 都咁大個人

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:請問大家,對一個三十幾歲嘅人,仲要阿爸阿

原帖由 monsterjanehk 於 12-05-05 發表
請問大家,對一個三十幾歲嘅人,仲要阿爸阿媽叫起身返工,點睇?仲要係已經結左婚,同埋係阿媽叫完,幾分鐘 ...

男爵府

引用:好在我老公唔係咁,佢叫番我轉頭

原帖由 deleteme 於 12-05-07 發表
好在我老公唔係咁,佢叫番我轉頭
我都係

首頁

尾頁

跳至