母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

返左三曰工, 真係好辛苦。每日一"秋"二"lung"要bring the pump set and others 返工. 我份工又要見客, 又要着靚靚但又好難買到d又見得人又方便pump奶的衫. Pump奶時間又不穩定..... 成日谷到爆gum. D同事又好奇怪點解我成日不見左人.....Ai總之做奶嫣真係有口難言的辛苦

大宅

返工了

我初頭好想買d衫方便泵奶ga,不過好難件件都得,後尾諗其實都係房就直接除左件衫著番外套算la。甘你泵奶有冇話過俾上司知呀?方唔方便講呢?可以講就唔使擔心佢以為你蛇王。可以同人講就唔使o甘大壓力

大宅

返工了

同埋你會通常隔幾耐泵ga,太耐太谷先泵會令到你少奶ga

別墅

回覆:返工了

我都係今個星期開始返工,每日都拎住d野,我只有在lunch泵一次,感覺奶量少左,唯有同自己講never give up

大宅

回覆:coola 的帖子

咁係咪開胸衫好D

別墅

隔4個鍾, 但有時no meeting room available or need to meet clients 麻會

大宅

返工了

我都係要見客,有時係去個客度開完會先放工,拎住奶泵好唔方便,所以我盡量輕便,我買多set 泵放公司,喇叭只帶一套,喺公司用微波爐消毒盒消毒。衫方面著開胸衫或唔易有摺痕嘅衫,但最喜愛嘅one -piece 裙就暫時都唔可以著了。

複式洋房

情況一樣, 我仲要返大陸開會同出差, 而家個仔16個月仲餵緊!係麻煩D, 辛苦D,但縂有方法, 要堅持呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊