求職招聘

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

大家好, 朋友公司欲找全職/兼職員工以應付季節性增加的工作量, 故想問問有沒有媽咪們有興趣或可介紹有興趣的人

公司 : 美資大型物流公司, 公司業務為電子零件方面的物流運輸工作
工作 : 倉務員 (男女都歡迎申請)
工作性質 : 於物流公司的零件倉內 (有冷氣的), 協助收發各項貨品, 以電腦條碼系統紀錄貨品出入, 登記, 按客戶落單要求在貨倉內找出有關貨品, 交托運輸送貨, 間有體力勞動之工作 (執貨)
工作地點 : 荃灣
工作時間 : 星期一至五 0900-1800
日薪 : 以實際工作 8 小時計算: 每天 HK350, 每月按實際上班的時數出糧
兼職預計每月工作 10-15 天左右, 可以一星期上班 1-2天, 或每日半天之類 (獲聘後可以商量, 大家相就)

員工要求:
1) 中五以上程度, 沒有中五但有相關工作經驗也會考慮
2) 有良好工作態度
3) 懂電腦, 處事細心
4) 有一定英語能力, 因所有文件, 貨品名稱都是英文的
5) 懂 SAP 更佳

獲聘的員工會有在職培訓,內容包括整個物流的工作, 模式, 程序, 有心長做及工作態度良好最重要, 經驗不是主要考慮點

若有學生們有興趣的話, 就請注意 : 這不只是一份暑期工, 而是一份長期的替補工作, 所以只打算做暑期的時間的同學不用申請, 但若除了可以做暑期之外, 開學以後可以幫忙的 (一天兩天都可以, 我們會按你時間表編排) 才會考慮.

有興趣的請 PM, 亦請幫忙轉介.

Thanks.

複式洋房

體能須要很好嗎?

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 sasa6688 的帖子

sasa6688:

不是需要很高, 因為倉入面既貨都係電子零件為主, 唔算話好大舊, 重極有限, (好重既就會用儀器搬, 唔係人手了) 但有時難免都係要係貨架上取貨, 揾貨, 執貨, pack 貨呢類, 所以唔會只係坐係度既工作, 現代既倉都同以前既好唔同的, 反而對人既要求會多d, 因為所有野係電腦化, 要肯學習同細心.

thanks

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

係咩公司, 全職幾錢個月 ? 要唔要ot ? ot有冇補水?

洋房

有興趣 請pm.

洋房

你好,今早已PM,請覆

大宅

回覆:彥彥媽咪 的帖子

大宅

已pm你,留了我的電話,煩請回覆。謝謝!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 sorsor1129 的帖子

sorsor1129:

係咩公司
==> 美資電子零件物流公司

全職幾錢個月 ?
==> 全職 $8200 一個月, 但要求會多d , e.g. 一定要有相關工作經驗 (倉務), 同埋 5.5 days 工作 (9-6, 9-1), 依家其實想請多d 兼職, 因為要 back up 本身個 team 全職 staff, 務求做到全職因為功夫太多搞唔掂時, 可即揾兼職一齊搞掂, 因為出貨 deadline 一定唔可以遲.

要唔要ot ?
==>全職兼職都會有機會 OT,

ot有冇補水?
==> 有, 月薪又好, 日薪又好, 會化為時薪計算 OT

大宅

請問幾時會約見工呢?Thanks

子爵府

2024年龍年勳章

大家好, 多謝各位幫忙, 呢幾日朋友都收到唔少回覆

有人問仲請唔請...想回應一下 here

請, 幾時都請, 因為佢地係要揾兼職為主 (當然 full time 都會要), 但大家都明呢行既流動性都會幾大, 而工作量又唔會因為有人流失就少d, 所以公司必須 keep 足夠同穩定既 pool 去支援d 季節性增加既工作量,

因此, 仲有朋友仔有興趣的, 都可以繼續 PM 我, 同時, 亦請申請左既朋友仔俾少少耐性, 因為要整理各人既 schedule, 夾時間, 同埋, 都有一定既遴選過程, 係會要多少少時間的, 請等候. Thanks.

禁止訪問

引用:大家好,+多謝各位幫忙,+呢幾日朋友都收到唔

洋房

pm唔到...
可以pm告之詳情嗎

複式洋房

對份工有興趣但pm唔到...
可以email([email protected])給我告之詳情嗎,thanks a lot

大宅

我做過文職工作.
有興趣做兼職, 請問可唔可以9月先返工 (星期一至五 10:00am ~14:00pm).

複式洋房

請問可以出CASH嗎?

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 peggylyk 的帖子

sorry, 唔可以, 必需按法例要求做齊各項聘用手續, e.g MPF, tax...等等

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 joyfamily 的帖子

首先, 我唔太明點解可以出 cheque 而唔接受 autopay, 所以唔可以俾 definite answer, 但理論係可以, 不過要補充 cheque會係畫線, 即係要過數個種, 同埋, 我地會有齊所有紀錄, 即係照報稅, MPF, etc, 若然你冇問題當然 OK, 只係 (1) 人工每月出一次, 唔係做一日出一日, (2) 若然希望靠出 cheque 而避開一d 紀錄 (e.g 申請公屋) 又或以前有申請人根本係拎緊綜援, 係唔可以做野的..咁既話, 拎 cheque 都唔會有用. 因為朋友公司係所有野要跟足阿公規矩做的, 唔可以咁做的.

唔知算唔算答到你問題

首頁

尾頁

跳至