夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

好唔開心, 應該點做?

老公call我, 話佢啱啱輸左股票, 佢之前都輸過好多次了. 我知佢想搵多少少錢俾我地, 但係成日都輸, 我應該點做?

翡翠宮

Re: 好唔開心, 應該點做?

既然佢咁無眼光叫佢以後咪掂 真架, 反正將儲番黎既錢輸光輸淨, 倒不如認下命水自己無發達命比心機用正常途徑賺錢好過.

侯爵府

好媽媽勳章

我覺得妳應該叫佢"腳踏實地"甘做人........
比佢知道只要佢踏踏實實做人,妳係吾會"嚴"氣佢!!

別墅

禾C6都潛艇好耐(都唔係第一次).唯有同佢講下次有$不如俾多D供樓,當贊息.同埋叫佢真係有多餘唔等用$至好買

洋房

叫佢停喇﹐再甘落去﹐檔埋條底橫都唔店架! :-x

複式洋房

叫佢唔好再玩股票喇~
你話你知道佢都係想搵多o的$返o黎,但係股票呢樣野風險真係幾大,不如將o的$儲起佢,收下利息仲好~

再係咁落去,真係連屋都無得住呀~
該用戶已被刪除

禁止訪問

男爵府

你老公係唔係常日蒲証券行啞,如果成日睇住個價上落,真係驚架,我都試個比d 價玩死。

大宅

"輸左股票" 係物野意思呀 ??? 如果係優質股, 根本唔會輸, 只係時間問題, 如果係跟風 "炒" 而輸掉, 咁就要小心佢係 "病態賭徒" 啦. 好明白做太太的擔心, 試下了解佢買緊 D 物股, 幫佢分析下吧. 如果你都唔識投資, 就問下其他人, 男人好多時就係唔聽人意見而出事啦, 唯有你知多 d 再比提示你老公啦.

做成功男人背後的女人, 並不容易嫁.

kingkong1000 寫道:
老公call我, 話佢啱啱輸左股票, 佢之前都輸過好多次了. 我知佢想搵多少少錢俾我地, 但係成日都輸, 我應該點做?

大宅

kingkong1000 寫道:

叫佢買hk bank, hang seng..........嗰d 啦!

男爵府

ask him to stop and tell him your worry and sad.

複式洋房

It really is gambling !

首頁

尾頁

跳至