夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

DELETE

2年幾前,我老公出面有個女人,仲攪大左人個肚,好衰唔衰,個女人又肯生,(我同佢都有個女4歲啦)最後我俾左好多次機會比佢,但個女人又好似成日咬住唔放,試過上黎同我99迫婚,但我老公又好似想要佢同要我,我應該點做,我係咪要為左我個女而唔同佢離婚,我試過自殺過,不過死唔去

水晶宮

Re: 如果老公出面同第二個生左個b,你地會點做

Hello taralui0523,

Very Very sad to hear that!!!!!

Do u still love yr hubby????? If yr patience is enough, u can go ahead - still live with yr hubby.

If not, divorce.........................Yr Hubby is a bad guy. He is too greedy......to be in love with 2 woman.

Do u got a job????

公爵府

我係絕對唔可以原諒佢,不論有無攪大人個肚,因為我覺得一次不忠百次不容,而且個女人仲同你99迫婚,即係你老公仲有同個女人聯絡啦!你咁落去即係俾你老公繼續傷害你
我唔知你點解唔離開你老公,(家家有本難唸的經)但你繼續落去我睇唔到你將來仔會黠
該用戶已被刪除

珊瑚宮

好媽媽勳章

剪咗佢

男爵府

你同你老公搬離香港,永遠都唔好返黎。
俾我會咁做

男爵府

如果係我就會成全佢地,d人係咁死賤架!得吾到既時候就懶係橙咁,以為自己嗰d至叫做真愛,當正對方係寶,當人地笑住好順攤咁送埋俾佢成全佢地,佢地自自然然吾再覺得係寶,咪成全佢地囉!睇下你老公幾時又再出去搞大第三個女人個肚!到時個女人就真係現眼報喇!再者,吾好俾呢d賤人自以為自己好矜貴,你無左隻佬會吾掂,佢又吾係神,做乜為左佢同人爭啫!叫佢彈開啦!佢地以為自己係劉華李嘉欣咩~~~叫佢地慳d啦! 一於成全佢地,你同囡囡重新過番正常幸福既生活,囡囡有咁既老豆都吾會有幸福,無謂迫個囡囡去接受呢庭咁既老豆...呢個老豆羞家!只會影衰你地... [quote]
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

大宅

真係人間一大憾事 :-( :-( 我o念你一定好愛你老公先至維持了倆年.

1) 我覺得你個老公係一大賤人. 想享齊人之福.
2) 都唔明個賤女人明知有你存在, 都要做到o甘絕, 一定係你老公"lum"到佢欲仙欲死. 一係你老公好有錢.
3) 我係你, 得倆條路行,
(一) 唔離婚, 鬥長命, 睇下個女人死先定你死先, o係HK, 只有一個正室, 佢O甘想要, 就唔離/唔死. (o甘樣個女人會好快比你激死 ,)o唔好放個女人在心上, 一心一意對老公/99好, 做佢O既知心友. 唔好煩佢, 個二奶一定煩你老公, 長此下去, 你老公有朝一日會知道: 始終你最好....等你老公掉低個女人.(同個女人 鬥陰毒.)
(二) 離婚, 但一定要攞贍養費.(但你要確保你能支持下去, 做單親媽媽唔簡單)
加油, bk媽咪支持你. 唔好做一d傷害自己既事, 要死既, 應該係個女人一定唔係你. 堅強.

大宅

[quote]

大宅

離婚囉.

大宅

好媽媽勳章

我一定會離婚...

我真係好唔明...點解我地d女人成日要吞聲忍氣.. :-( :-(
我上黎呢個網幾個月,但差唔多日日都見到d人post話自己老公出面有第3者,問人點算或點做好..睇到我都唔開心
點解一段婚姻去到咁既地步仲要去勉強挽留..
長期既痛苦不如一次過既痛苦....咁樣咪仲好..
為左仔女..?但有冇諗過自己!!錯的又不是自己..
離婚搵過第2個真正鍚自己既人好過啦!!
世界上冇話冇左邊個會死..只要自己有勇氣行出第一步

無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

離婚講就容易,做就好難,其實我做秘書既,如果我出去再搵唔難,我同我老公已經一齊8年啦,但我又唔甘心益個女人,因為個女人都言語上傷害左我好多,各位姐妹,有咩方法可以玩殘佢呢!

男爵府

taralui0523

怨怨相報何是了 我明白你對丈夫仍有一點感情,唔想話離婚就離婚。但而家你老公做了一d天地不容的事情出

大宅

agree

[quote]
codychan 寫道:
taralui0523

怨怨相報何是了 我明白你對丈夫仍有一點感情,唔想話離婚就離婚。但而家你老公做了一d天地不容的事情出
仔仔06-12-2003出世

複式洋房

taralui0523 寫道:
離婚講就容易,做就好難,其實我做秘書既,如果我出去再搵唔難,我同我老公已經一齊8年啦,但我又唔甘心益個女人,因為個女人都言語上傷害左我好多,各位姐妹,有咩方法可以玩殘佢呢!

其實我之前都post哩個問題出黎問過人,但我朋友個case有d唔同,因為個男人講大話呃過老婆話冇再同出邊個女人一齊,只係比錢養bb,但係實情就梗係有一齊啦..不過個老婆到最後都原諒個老公..原諒o既原因咪就係離婚你估真係咁易咩...自己又係正室,同你鬥長命囉..
睇下邊個死先,因為所有大時大節都唔會有出邊果個份...但係好多野就要隻眼開隻眼閉囉...而我阿爸以前都係一樣係咁樣,到最後係我阿媽趕我老豆走,不過我阿媽當年都用左好多勇氣同埋佢都真係傷心到極點,晚晚喊,晚晚飲酒至瞓倒,但係時間真係可以沖淡一齊,同埋我阿媽將所有寄託放係我地兩姐妹身上,所以我同阿妹都對媽咪好好..
其實每個人所選擇o既做法都唔同最緊要係睇下你自己點諗,但係我估你係唔會放手果隻因為你都仲可以對住你老公咁耐,
如果你留低,咁你咪同你老公約法三張囉...好多野你要點做點做,因為有bb已經係一個事實...同埋個女人打黎你咪同佢講囉,係呀,我係唔離婚架啦...你咪偷偷摸摸做人二奶囉...
睇下邊個死先...我只係睇唔過眼個女人打黎嘈,你老公唔識出聲話佢架,你老公有冇過份d呀,自己做錯野都應該做番d野 補償下卦,如果佢縱容個女人咁佢重視你地都有限啦,咁你可以離婚都得喇..

複式洋房

taralui0523 寫道:

其實我之前都post哩個問題出黎問過人,但我朋友個case有d唔同,因為個男人講大話呃過老婆話冇再同出邊個女人一齊,只係比錢養bb,但係實情就梗係有一齊啦..不過個老婆到最後都原諒個老公..原諒o既原因咪就係離婚你估真係咁易咩...自己又係正室,同你鬥長命囉..
睇下邊個死先,因為所有大時大節都唔會有出邊果個份...但係好多野就要隻眼開隻眼閉囉...而我阿爸以前都係一樣係咁樣,到最後係我阿媽趕我老豆走,不過我阿媽當年都用左好多勇氣同埋佢都真係傷心到極點,晚晚喊,晚晚飲酒至瞓倒,但係時間真係可以沖淡一齊,同埋我阿媽將所有寄託放係我地兩姐妹身上,所以我同阿妹都對媽咪好好..
其實每個人所選擇o既做法都唔同最緊要係睇下你自己點諗,但係我估你係唔會放手果隻因為你都仲可以對住你老公咁耐,
如果你留低,咁你咪同你老公約法三張囉...好多野你要點做點做,因為有bb已經係一個事實...同埋個女人打黎你咪同佢講囉,係呀,我係唔離婚架啦...你咪偷偷摸摸做人二奶囉...
睇下邊個死先...我只係睇唔過眼個女人打黎嘈,你老公唔識出聲話佢架,你老公有冇過份d呀,自己做錯野都應該做番d野 補償下卦,如果佢縱容個女人咁佢重視你地都有限啦,咁你可以離婚都得喇..

別墅

放手啦.要對住一個背棄自己的男人.對女人心中有怨恨.這樣對自己/小朋友都不好

子爵府

如果我係你..我一定忍受唔到我老公外面有第二個女人..或者可能講就容易..做就難..但如果個老公仲愛自己既話..點會搵第二個?? 所以即使佢話佢仲好愛我..或佢愛我多過果個女人..我諗我唔會信!!
為左個bb 而勉強同一個傷得自己咁深既人一齊落去..自己真係好痛苦架!!!! 果個女人擺明想爭..如果係咁..咁我放手..或者佢會覺得自己勁爭贏..但我會串佢"咁既男人係你依d 咁既女人先要..你覺唔覺得自己好cheap 呀?? 無人要就要同人地爭老公..我放手唔係我內弱..而我覺得你可憐..施捨俾你咋..不過你因住個男人又再搵第二個..再會有第二個女人同你爭囉!!你咁可憐..無左佢唔得..好似要死咁..但我就唔同呢..我無左佢仍然可以同我個囡囡生活得開開心心..咁仲好呀..唔駛俾隻癲雞"那" 煩住哂"
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

taralui0523,

橫死掂死, 唔好離婚, 玩殘佢

就快情人節, 用個女名義攪驚喜, book定buffet or其他興祝活動, 寫卡or送小禮物比老公, 一家開開心心過情人節. 最好去遠d, 離島最好, 有call都去唔倒見個賤人.

新年喇, 封封大利是比個賤人個女, 大方d, 老公會對你另眼相看.(始終個小朋友都好無辜), 又可以送d燕窩比你奶奶, 對佢好d, 有咩事有奶奶幫.......

希望你打勝仗.

首頁

尾頁

跳至