2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前上網睇過好多jms都話dr. lau做 nfity 好細心好專業,所以當一知道自己oscar係高風險ga時候二話一說即刻book dr. lau 做 nifty。
尋日上到dr. lau診所,等左大約半個鐘,入到去,佢首先同我地傾左陣,了解我地情況,亦知道我上一個bb係因為抽絨毛而流產左,佢即刻話我地照左超聲波睇下乜野情況先!成個過程佢真係好細心慢慢照,由全身開始,再逐一器官慢慢睇,連血管都慢慢解釋比我地知邊條打邊條,好多我地根本睇唔到ga器官佢都有提到,佢真係好專業!仲開左幾次心跳聲比我地聽,佢話bb心跳都好正常心瓣亦冇問題,佢話所有器官都好正常除左頸皮仍然係過厚囉!
全個過程佢真係慢慢照,慢慢同我地分析bb有唐氏ga可能性,一d都唔似其他醫生好似好趕時間咁!而且佢知我好擔心,仲承諾有報告由佢自己親自打比我同我解釋內容,雖然呢刻唔知結果係點,但係我真係好多謝佢!
p.s.佢照左冇耐已經問我地想唔想知係仔定女,嘩,13w咋佢已經睇到!好勁呀!

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:之前上網睇過好多jms都話dr.+lau做+nfity+

原帖由 maney_wong 於 12-06-12 發表
之前上網睇過好多jms都話dr. lau做 nfity 好細心好專業,所以當一知道自己oscar係高風險ga時候二話一說即刻 ...
教授真係好好喎!起碼令你安心點 放心啦!你個B 一定無事架!

佢真係好細心喎!咁而加照到係仔定女呀?anyway, 仔女都要健健康康

別墅

值得一讚ga劉子健教授!

加油,冇事既!

大宅

我book了星期四,希望跟你有相同感受,是不是有DVD和相?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

開估啦, 仔定女呀?
有個專業的醫生幫你手, 唔駛咁擔心啦

大宅

i was there yesterday too. Dr lau is very patient and detailed. I booked him for structural scan too.
for boy and girl, experience docotr like him and Dr Lam, can determine even in 11 or 12 week ga lar
Finger cross that his judgement is right. hahahaha

別墅

引用:我book了星期四,希望跟你有相同感受,是不

原帖由 sharon1111 於 12-06-12 發表
我book了星期四,希望跟你有相同感受,是不是有DVD和相?
有全個過程嘅DVD,加相!

別墅

回覆:值得一讚ga劉子健教授!

Dr. Lau 話如無意外係仔仔

piggymonkey  希望我都係囝囝啦  發表於 12-6-12 10:48
chiuchingm    發表於 12-6-12 10:23

男爵府

畀面勳章

maney_wong 發表於 12-6-12 10:20
恭喜恭喜... bb一定冇事架~

複式洋房

我昨日都去左做檢查。你有結果記得係度報告一下,因為我另book 左26號聯合抽羊水,如果nifty 個test 係冇事, 我就cancel 唔去抽架啦。
Prof. Lau 又冇話我知係仔定女, 可能仔明顯啲,易睇啲。
咁可能我o個個又係囡?大囡有妹妹?

男爵府

引用:Dr.+Lau+話如無意外係仔仔 +

仔就9成9中嫁啦
Anyway,最緊要小寶寶健康

男爵府

引用:之前上網睇過好多jms都話dr.+lau做+nfity+

之前上網睇過好多jms都話dr. lau做 nfity 好細心好專業,所以當一知道自己oscar係高風險ga時候二話一說即刻 ...
請問可否PM prof Lau資料給我,謝謝。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆:maney_wong 的帖子

恭喜呀! BB 一定會好活潑,健康

別墅

引用:Quote:原帖由+maney_wong+於+12-06-12+發表

原帖由 pandafamily2008 於 12-06-12 發表
請問可否PM prof Lau資料給我,謝謝。
已pm

別墅

引用:我昨日都去左做檢查。你有結果記得係度報告

原帖由 harryheli 於 12-06-12 發表
我昨日都去左做檢查。你有結果記得係度報告一下,因為我另book 左26號聯合抽羊水,如果nifty 個test 係冇事 ...
或者真係仔明顯d,希望bb冇事啦!我有消息即刻報告!你都加油!

大宅

maney_wong 發表於 12-6-12 10:20
恭喜呀!咁我都記得要問囝定囡

別墅

引用:Quote:maney_wong+發表於+12-6-12+10:20+Dr

原帖由 sharon1111 於 12-06-12 發表
恭喜呀!咁我都記得要問囝定囡
我都冇諗過要問,諗住咁細未必睇到,但劉教授好主動問我想唔想知,仲係份報告度寫埋likely male添!

大宅

引用:i+was+there+yesterday+too.+Dr+lau+is+ver

原帖由 janbibibi 於 12-06-12 發表
i was there yesterday too. Dr lau is very patient and detailed. I booked him for structural scan too ...
Me too! 佢極細心及專業, 雖然比其他醫生貴, 我覺得絶對值!

大宅

回覆:maney_wong 的帖子

Maney, 我尋日約咗12:00, 可能見過你;)

別墅

引用:Maney,+我尋日約咗12:00,+可能見過你;) +

原帖由 ETHome 於 12-06-12 發表
Maney, 我尋日約咗12:00, 可能見過你;)
咁絕對有可能,我約12:30,我12:20已經到左,你著乜野衫?

首頁

尾頁

跳至