心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

只係呻下!別無他意,真係好想辭左份工全職照顧阿女,不過老公冇本事,我唔出黎做野唔得。睇見有D媽咪成日都唔開心,要做全職媽媽,覺得自己冇用。其實,我覺得咁樣係對小朋友最好。對仔女,對自己都係最幸福既.

我份工,工作壓力勁大,個個月有QUOTA,要追BUDGET,成日OT到爆晒燈,日日都好掛住阿女,個心好急,但係又走唔到,老細係女人,自己都過人地阿媽,工作狂,要我都好似佢咁做工作狂,上次打9號風唔返公司,7.1放3日假我冇返公司,星期一返去插到我成身傷晒,開會話我:我放3日假都返黎做野,唔明有d人坐大位都好似d靚咁照放。。。。大佬呀!我個女我日日返去佢都訓左覺,我放難得放3日假陪下佢都唔得?!

佢以前仔女細就準時走返屋企同仔女做功課,佢而家仔大女大,我阿女讀小一,我7點幾走佢都黑口黑面。日日做到8,9點試過12點都有,日日返到家阿女都要訓冇得教佢功課。 個心好難過,呢個香港地點都仲有呢D咁既人? 我要轉份好工,各位請給我正能量!THANKS!!
魚說:「你看不見我的淚水,因為我在水中....」 水說:「我能感覺到你的淚,只因妳在我的心中」 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

加油!

子爵府

回覆 hkrosetw 的帖子

只要有才能,你必會找到賞識你的伯樂。講真,口在別人身上,每個人都有選擇權,只要做好自己的工作,又沒有偷懶,根本不用理會別人的胡亂指責,這些根本不值得放在心上。

加油!
mc <()>

大宅

回覆:只想呻下,大家給我搵新工的正能量!多謝先!

加油!香港地噤多工作機會!一定揾到你想要嘅!我都要番工跑數,今年做左兩間唔同公司,而家呢間十分開心,成日問我累唔累,要唔要day off!! ?加油呀你

大宅

加油~媽媽係辛苦D~

男爵府

支持, 女上司太自私, 妳女還小, 真需要妳抽多點時間照顧.

別墅

支持你~~加油~~

別墅

回覆:hkrosetw 的帖子

做雙職女性係非常辛苦,努力!不過要平衡休息時間及照顧身邊嘅人。

複式洋房

加油!有大家倍住你走下去

大宅

陪月勳章

回覆:hkrosetw 的帖子

我舊老細又係禁!又係老女人!我後期傳了工,現在超好,每日可行路回家,6:00一定走人,冇黑面,大肚老細叫我返唔倒,唔好硬返,在公司睡着都冇黑面,樓主你找到新工即閃人啦!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加油呀

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

加油~~

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

加油

珍珠宮

加油!

首頁

尾頁

跳至