跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

想知道大埔循道衛理小學好嗎?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Very good 啊

細女升J4.

大仔剛升中, 今年派位唔錯.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

學校環境很好,校舍大,老師盡責有愛心,老師年資長流動性很低,我覺得這很重要,因為証明老師對學校有歸屬感亦代表學校和家長對老師應同!

Sorry 好似hard sell 咗d

樓主,我係用家一定話好,有時間不妨去學校睇下比較下,遲些又有開放日呢!

洋房

回覆:想知道大埔循道衛理小學好嗎

絕對好啦,我都係係TPMS畢業的
好多興趣班課外活動揀
啲老師又肯比心機教,又同學生挽得埋

大宅

引用:學校環境很好,校舍大,老師盡責有愛心,老

原帖由 beaglelam 於 12-08-10 發表
學校環境很好,校舍大,老師盡責有愛心,老師年資長流動性很低,我覺得這很重要,因為証明老師對學校有歸屬 ...
請問幾時會有開放日呀?

beaglelam  應該9月中後開始各小學都會有開放日呢!  發表於 12-8-13 09:38

大宅

唉, 間間都係9月8日同15日, 撞晒時間。好多間都去唔到?

水晶宮

引用:想知道大埔循道衛理小學好嗎?

原帖由 Oscar媽 於 12-07-26 發表
想知道大埔循道衛理小學好嗎?
我係用家,我女今年剛剛在該校畢業,今年派位派得好好(仲好過八号),過去六年師生努力得到修成,不過比較谷成績你預左辛苦.

別墅

咁小一多功課嗎?因大埔好似間間都多功課,其實一個鐘內完成我都以接受!

水晶宮

引用:咁小一多功課嗎?因大埔好似間間都多功課,

原帖由 carayan 於 12-09-09 發表
咁小一多功課嗎?因大埔好似間間都多功課,其實一個鐘內完成我都以接受! ...
阿女果年讀小一多功課,現在小一就唔太清楚,妳睇返自己小朋友能力,佢讀邊間幼稚園程度深定淺.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Fion710 的帖子

香港地就是很奇怪,谷成績,學生出來成績好,派位好就是好學校!

過去一年,我覺得平均每日4-6樣,但depends on駛唔駛改正,小朋友在最尾的導修堂是否會主動完成大部份功課等! 但我相信1,2年班都是蜜月期!
每學期有兩考試,期中試和大考,各佔50%, 比某些學校多,但我覺得係好的,每次考試範圍相對少咗,因期考考完大考𣎴再考(除了數學),另外小朋友好似我仔適逢期考發燒,好在仲有大考可以拉高返d成績!

首頁

尾頁

跳至