婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用返當日你同你細佬講既說話先 : "果個你老母黎架",唔係吓哇你比$500要佢每日由長沙灣走去新蒲崗同你湊仔,如果你真係無$我都會體諒你,不過你地年年有$一家三口出外旅行。

男爵府

畀面勳章

男爵府

畀面勳章

回覆:原來你心中的"孝"時這樣的

伯爵府

畀面勳章 大廚勳章

你叔仔一家呀?

伯爵府

2024年龍年勳章

你呀哥?

禁止發言

禁止發言

大宅

玩具勳章 畀面勳章

請講清楚d

男爵府

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

禁止發言

子爵府

美亞 發表於 12-7-26 23:48
算唔錯GE LA....想當年我細姑仔一蚊都無俾佢99做家用不特止.(當年姑仔夫婦無能力俾家用)仲要99由觀塘去到旺 ...

我講緊我2伯2公婆,真係好鬼慶成鬼係度扮晒野,人地唔知仲以為佢2公婆好鬼孝順tin,去完旅行返黎係咁吹自己點去豪洗,其實我99同我呻過幾次同佢地湊仔好受氣,不過呢D係99同佢地之間既事我都唔想理,我都估佢地抄左個工人叫99湊都唔慌比得多$佢,只不過我真係無諗過佢地出手咁低姐,仲要唔係個個月有得比真係過份,我62依家有中度老人痴係屋企無人照顧,我老公話請工人佢地又唔制,我99又唔敢唔去睇佢地個仔,因為怕佢地獨留兒童係家中會比人告。

男爵府

回覆:montana 的帖子

心軟無計架播!

子爵府

回覆 montana 的帖子

你c6阿哥兩公婆....冇嘢講, 但你話我刻薄都要講, 你99一手做成!!

你99可以1-m notice你c6阿哥兩公婆, 講明唔凑孫, 我又唔信人地阿爸阿媽真係唔會請エ人, 而 "獨留兒童在家中"!

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

獨留兒童係計最後離開屋企果個, 不如明正言順叫你老公同99講專心照顧62仲好啦

$500....車錢都未必夠啦

子爵府

mapp2009 發表於 12-7-27 10:05

你c6阿哥兩公婆....冇嘢講, 但你話我刻薄都要講, 你99一手做成!!

我唔會覺得你刻薄,因為我都係咁諗,99同我講就話佢都想照顧62先,但係就唔放心個孫覺得佢仲細唔可以獨留係屋企,大姑9就話為呢件事佢同另一個姑9都同99嘈過,佢地都唔想99日日走去幫人湊仔,自己個老豆係屋企係人理,我99都係神又係佢鬼又係佢既人,佢一方面係我地面前呻,一方面又死到要去,佢地之間既野我根本理唔到,始終講到尾都係佢地男家既家事,只不過我慶係佢2公婆平時滿口仁義道德,成日指揮/批評人應該點孝順父母,講到所有人都唔及佢2公婆咁識孝順父母咁,原來佢地呢d先叫孝順,我真係望塵莫及

子爵府

你99咁大個人, 唔通鎖著佢?

我覺得係你99偏心大仔啫, 我係你, 我會私下同c6講, 男家4個仔女share請工人take care 62, 萬一62獨留家中有事, 大家一世都唔安樂!!

某方面係逼你99抉擇!!你62好陰功!!

你大伯都有仔, 都會老, 因果報應自會發生!!

子爵府

回覆 mapp2009 的帖子

請工人我老公幾個月前已經提出過,仲唔洗佢地Share工人$我老公一個比晒,琴日我62就係出街唔識返黎,好彩佢有帶隨身寶電話追蹤到佢個位置警察先搵到佢,我老公話怕佢第日唔記得帶電話出街

子爵府

好彩啫!!

利用呢單case, 叫你c6再問多次99, 係咪要搞到大家日日心驚膽跳? 你大伯真 "孝順", 咁仲要你99湊孫, 痴線的!!

老人痴呆好難好返, 係要人貼身照顧, 病人自己未必知後果可以有幾嚴重

首頁

尾頁

跳至