懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我諗我壓力有d大,15 w , 仲未知仔定女。但身邊的人已經不停想知我仔定女,次次見親我,都次次問,我話唔知,好似厄佢地咁。

因為老公那邊兄弟,已經有4個女,暫時無仔,所以個個都睇實我個肚。我老公雖然話無所謂,但呢排聽佢語氣,佢都想生仔。成日問:「皮膚有無變差?個肚圓定尖?.....」

雖然第一胎,但想先生仔,之後生乜都得嘛。明白呢個世紀,男女都無分別,但一有比較,成個世界就會不同了~~~

搞到我呢兩晚發夢,發夢自己生仔。

P.S. :我的懷孕徵狀:無嘔過、變得大食好多、之前愛辣,而家愛甜、易眼訓、沒有笨重的感覺,依然輕鬆、皮膚無變好或變差。
(都想統計下大家徵狀)

珍珠宮

放松點喇,唔一定生仔都系果地症狀既。

大宅

Dont worry la! 呢d都唔係我哋控制到嘅事,開心d迎接小生命.
我至7wks,我同c6完全冇所謂,生仔生女都好,只要健健康康,開開心心.
係就好啦,我4wks開始皮膚已經變差

翡翠宮

你依家先15W咋,咁快就咁大壓力,跟住落嚟果幾個月點算啊,放鬆D啦,無論仔仔定囡囡,佢都系你嘅BB啊,最緊要佢健健康康

男爵府

以我嘅經驗,就憑呢D特徵系好難確定到,因為我陀囝囝同囡囡症狀都差唔多,兩個果時,人哋都話系仔,結果第二胎系女,唔使咁緊張,遲D就知喇

男爵府

日有所思夜有所夢姐,放鬆啲喇,仔女都已成定局喇,冇諗咁多喇

伯爵府

2024勳章

回覆:呢兩晚都發夢生仔

放鬆d啦, 妳自己諗都冇用架, 係男係女都定左架啦, 最緊要健康呀!!

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

每個人徵狀都唔同,就算相同,都唔一定都喺生仔OR生女。

男爵府

日有思夜有所夢哈,生仔生囡都好,冇卑自己甘大壓力

別墅

好明白你有一定嘅壓力,不過盡量唔好理人地點講,放鬆啲啦,係仔定女都係天賜嘅禮物

珍珠宮

放鬆D啦~系仔系囡都無所謂阿~健康快樂至緊要~

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

囝囡都無所謂,只要平安出世,身體健康。

珍珠宮

無論囝囡都係自己嘅!冇俾太大壓力自己

公爵府

囝囡都一樣喇,最重要你同BB健康先至重要

大宅

唔好俾咁大壓力自已!!
我同62 99一齊住的,佢地勁重男輕女~~我兩年前生囡囡時受盡好多苦,坐月時已講佢地生仔先派紅雞蛋,因為我生女所以唔派~
又話生仔卅日滿月,因為我生女28日叫滿月~一到28日就自已洗bb野,唔再有任何煲水飲~
我娘家當時有白事,本來可以返媽咪度坐月的,但62 99又迷信果D仲話要一百日先好去人地家,所以我媽咪、家姐細佬冇得黎探我
到我叫坐完月,我媽咪、家姐細佬、阿姨阿叔等專程來我樓下飲茶,想見下個b~我62 99竟然寧願在家打牌都唔落去見佢地!!!我果時好hurt好hurt架!!
我mami很愛我~我依家第二胎17week了~我mami一知道我有左叫我一定要返去坐40日月先俾我走~依家仲買定個煲黎到時煲姜醋~個個星期煲定靚湯等我返去飲~最重要佢同我講仔女係天俾,健健康康先最重要!!
我囡囡依家兩歲幾,個個都好鍚佢~我真心的好多謝上天送個囡囡俾我先,無論依家係仔定女我都一宗會好愛的!!!

大宅

唔好比咁大壓力自己啦, 係囝係囡都已經定咗, 係你未知啫....

徵狀唔可以知道性別架, relax啦, 囝囡都係50/50, 開心面對啦

菩提本無樹 明鏡亦非臺
本來無一物 何處惹塵埃

男爵府

冇俾自己太大壓力,開開心心等待BB嘅到嚟

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

你太緊張喇,仔女都已經定嘍。自己生的,仔女都開心

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔好理人地點睇.....仔女都好...最緊要聽話..乖.....

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

放鬆D喇,有陣你咪抱咁大希望反而會得到更加驚喜既結果

首頁

尾頁

跳至