單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下大家, 如果約了朋友(沒有約實時間, 只系共識了太約幾點), 如果要遲d先到, 會打電話通知對方嗎??

男爵府

回覆:約朋友

會,禮貌嚟㗎嗎。

暑假.....咁就過咗一半啦.

別墅

會 , 自動開聲總好過比人話返轉頭你遲到 .

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我會出發前再打個電話比對方確認幾耐, 如果會遲既一定會打番比人, 或者 whatsapp 囉...

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

瑪瑙宮

dordor1207 發表於 12-8-8 13:46
我會出發前再打個電話比對方確認幾耐, 如果會遲既一定會打番比人, 或者 whatsapp 囉... ...

me too
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

侯爵府

BB200200 發表於 12-8-8 13:51
me too

bb 你好呀... 我就快到吹波波時間.. hahhahaha
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

瑪瑙宮

dordor1207 發表於 12-8-8 13:52
bb 你好呀... 我就快到吹波波時間.. hahhahaha

仲未開工

我就開工無得吹波波
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,

別墅

我就系之前約了朋友,,到了預算時間見佢仲未到, 打比佢,,,原來佢仲系屋企, 話有d野搞就出嚟...但佢出嚟最快都要1個鐘車程. 我有d嬲, 佢話做朋友唔好咁計較. 否則會無晒朋友喎....

大宅

我一定會打去講一聲,,就算只系塞車都好...
遲到唔出聲仲要叫你唔好計較?? 你哩個朋友都幾奇怪....實際上佢有無當你系朋友呢??

侯爵府

BB200200 發表於 12-8-8 13:56
仲未開工

我就開工無得吹波波

我食完 lunch 就係吹波波時間架啦.. hahahahahha... 我都話成日都斷片架啦....

瑪瑙宮

anson*baby 發表於 12-8-8 13:59
我就系之前約了朋友,,到了預算時間見佢仲未到, 打比佢,,,原來佢仲系屋企, 話有d野搞就出嚟...但佢出嚟最快 ...

我試個有個fd到左約定時間仲未到, 打去仲響屋企, 當時真係有d嬲, 不過, 大家甘耐朋友無謂甘樣傷感情, 之後每次我出門口都問佢出得未

侯爵府

anson*baby 發表於 12-8-8 13:59
我就系之前約了朋友,,到了預算時間見佢仲未到, 打比佢,,,原來佢仲系屋企, 話有d野搞就出嚟...但佢出嚟最快 ...

傻豬, 嬲一陣好啦... 朋友可以分好多種既... 現實少少, 睇下你呢個朋友幫你有幾多.. 無乜既咪少 contact 囉..唔使為左其他人嬲壞自己.. 你漸漸會明白, 凡事靠自己係最好.. .等咪等囉.. 佢起碼同你講左一個鐘, 你咪搵野打發下...

下次醒o的記得再約人既時候, 一定要問清楚啦..... 自己白等都有責任架, 問下自己點解唔問下人幾多點呢.. hahahahha.... 我呢, 成日都遲到既, 但係一定會同人講.... hehehehehe... 我無乜時間觀念, 唔識就時間, 以前有人提住預幾耐.. 而家無左咪要自己學識囉....

別墅

系呀,,以後約人一定要約定個時間...出門前都會問下對方得未...我以後會醒d架啦..
其實我唔系嬲對方有事遲到,,,重點系佢有無主動打比我講聲....唔好我打比佢...佢仲好似想話我太緊張,,,太計較.......其實打過電話有幾難??? 朋友都可以有交帶啫....
(唔知點解我比較好個幾位朋友都系咁...系咪好朋友就要等對方系理所當然呢??)
不過個位朋友好似反過來嬲咗我...幾日都無揾我啦...唉!!!

侯爵府

anson*baby 發表於 12-8-8 15:39
系呀,,以後約人一定要約定個時間...出門前都會問下對方得未...我以後會醒d架啦..
其實我唔系嬲對方有事遲到 ...

佢鍾意嬲咪由得佢囉... 你無左呢個朋友有幾多損失先... 咪再識過囉.................

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至