爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

不太熟那邊, 要揸車去(我冇禁區紙), 請問架車泊係邊最好呢? 睇網上話"廈村"可以泊, 泊街邊定係泊停車場呢? 唔該!!

男爵府

回覆:去深圳灣(西部通道), 車泊係邊度最好

已我所知廈村冇勿露天場,你可以泊去洪水橋會多些露天車場,行出青山公路往屯門方向座B2直達西部通道

別墅

泊藍地豫豐花園,HK$30日泊!屋苑停車場,乾淨有管理,行出藍地大街就有B2去深圳灣口岸!

大宅

之前泊過廈村, $60一日包一程的士送你去深圳灣口岸, 番黎自己打的去攞車, 約$50, 幾方便不過幾貴.

別墅

laumangmang 發表於 12-8-20 13:12
之前泊過廈村, $60一日包一程的士送你去深圳灣口岸, 番黎自己打的去攞車, 約$50, 幾方便不過幾貴.
...
多謝各位回覆!
想問吓 laumangmang 呢個停車場係邊? 我唔多覺既! 是不是係木人巷士多/飯店後面? 位置在那裡? 係就係貴d, 但若趕時間都無計...

還有, $60包一程的士, 要不要等其他人呢? or 一泊好架車就可以開車走?

大宅

最快哽係泊天盛,再行過對面輕鐵站坐B2P啦!

別墅

奥脫福 發表於 12-8-21 02:43
最快哽係泊天盛,再行過對面輕鐵站坐B2P啦!
請問天盛幾錢呀? 日泊/夜泊/時鐘

大宅

回覆 ricklam648 的帖子

我都唔係好熟果邊, 我上次去都年幾前, 朋友帶的. 記得是行元朗公路, 入深圳灣條高速, 臨到禁區前到「廈村迴旋處」, 迴旋處最後一個出口旁就係個carpark, 有牌寫住. 這carpark應是班的士佬同鄉民搞的, 應不太正規, 所以上網未必搵到.
你入到去, 有人會招呼你, 指你上的士走人, 唔駛等齊人. 泊一日$60, 泊多過一日就每日收$20. 所以若人多一齊過關就抵.
不過上次去都年幾前, 唔知宜家仲有冇?

大宅

ricklam648 發表於 12-8-21 11:52
請問天盛幾錢呀? 日泊/夜泊/時鐘

http://customer.thelinkreit.com/downloads/tc/parking/carpark_promote.pdf

24 小時任泊: $40 (Mon-Fri) $50 (Sat and Sun)

別墅

多謝晒各位幫忙 THANKS

首頁

尾頁

跳至