自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 裝乳齒的盒

我都想知邊度又得買呀?

大宅

之前牙醫講過用漂白水漂一晚就可以keep好耐架,大家試下啦~~~

我都想知邊度有得賣放牙仔既盒

大宅

亞囡出世時有朋友送左個裝乳齒ge盒係Tiffany & Co.出品,我諗應該佢地鋪頭有得賣。

侯爵府

畀面勳章

我都想買呀

別墅

由 angelcheung 於 2006-04-18 00:09:27

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

風信子 寫道:
我都好想知呀!同埋如果儲存得耐既話,d牙會唔會變或者臭

同埋聽d人講甩左既牙仔,如果掉落街d新牙就會出得快d,但係就會高空雜物,呢件事都係一位潮州人話俾我知,但唔知係唔係真佢個仔真係好快出左d新既牙仔.
--------------------------------------------------------------------------------

我阿媽阿婆 都有講過,仲話如果甩上面既牙就向下掉,甩下面既牙就向上掉添~

細細過阿媽有講過

大宅

,

早排bk賣乳齒盒我買了2個(1-pink,1-blue),好似$30/個,好細,個盒大過郵票dd,所以除左外形成隻牙之外...入面係普通1個盒law!
暫時擺大女d牙,但我諗加埋d大牙就唔得!
如果遲d都冇其他好d乳齒盒出,我會等齊d牙用黏土"傷" 起佢,再揾'亞膠力膠'店做個盒keep起肥妹排牙算la
曉彤&曉陽~

大宅

yukichan 寫道:
由 angelcheung 於 2006-04-18 00:09:27

引文:

風信子 寫道:
我都好想知呀!同埋如果儲存得耐既話,d牙會唔會變或者臭

同埋聽d人講甩左既牙仔,如果掉落街d新牙就會出得快d,但係就會高空雜物,呢件事都係一位潮州人話俾我知,但唔知係唔係真佢個仔真係好快出左d新既牙仔.

我阿媽阿婆 都有講過,仲話如果甩上面既牙就向下掉,甩下面既牙就向上掉添~

細細過阿媽有講過

好似仲話要收埋響床下底tim呀!
之前有人響BK賣過,細細個膠嘅牙形盒仔,$10個,我仲幫襯賣左3個tim,我見咁多人想要,已經send左email 話比嗰位賣家知BK好多mami 想買,通知佢入黎sale下,不過未見佢有feed back喎!:cry: 希望佢快d上BK啦!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

子爵府

我都想知

洋房

I also want to buy.

大宅

我囡昨天又剛剛去醫生度拔左一隻牙, 醫生話可以用雙氧水或漂白水浸下隻牙, 然後晒番乾就可以保存得好好.

首頁

尾頁

跳至