親子旅遊

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

引用:我上年7.1去完墾丁,+到10.1仔仔又話好想去,

原帖由 Momen 於 13-02-25 發表
我上年7.1去完墾丁, 到10.1仔仔又話好想去, 結果連續去了兩次. 兩次都超過10人一起出發, 第一次是11人, 第 ...
你住邊間民宿呀?

大宅

我住過墾丁大街的 "海的墾丁", 好處是方便就腳, 但比較嘈而且無泊車位.
又住過南灣的 "好望角", 好處是有海景及夠靜, 如玩水上活動亦很方便, 房間夠大, 且有花園可以成班人飲嘢吹水.
都住過 "悠活渡假村", 離大街很遠唔方便, 如人多住民宿會開心d.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問你地機票民宿係咪多數都會分開買/訂﹖
有咩途徑可以買到平機票呀﹖
係咪要成日留意航空公司有無優惠﹖

大宅

我想六月中去, 請問在那兒訂PACKAGE平, 二大二細四天有乜行程??

伯爵府

我月尾出發啦, book CI $15xx, 4大1小, 頭/尾會住高雄, 其餘住墾丁南灣悠遊旅店, 應該會自駕, BOOK車搵格上, 高雄機場攞車&還車......

男爵府

回覆:高雄墾丁小小的有用資料

我都係月尾出發,自駕,住yoho & 凱撒

大宅

你好, 可以給我租車的資料嘛? 有勞!!

maywei  已PM, 請查收.  發表於 13-4-13 10:13

男爵府

引用:\"格上租車\"+我都幫親過呀!+他們服務都很好,

原帖由 Momen 於 13-02-28 發表
"格上租車" 我都幫親過呀! 他們服務都很好, d車都係好新, 好似平d添喎. 兩間店都在隔離的, 一樣很方便. ...
如果我哋8大1小,連行李可以租邊種車好D呢?大概甚麼價錢?

伯爵府

bbeasy25 發表於 13-4-11 13:59
我都係月尾出發,自駕,住yoho & 凱撒
yoho你經邊度訂呀?my travel訂抵嗎?

男爵府

回覆 Momen 的帖子

想要墾丁的温泉資料, THANKS!

大宅

8大1小可以租福士的11人大客VAN, 但如果有兩個人有車牌的話, 建議租兩部1600cc.的私家車會仲好, 因價錢反而仲平. 1600cc級私家車如租用4日約$500港幣一日, 再租長d會平d, 租短d會貴d. 他們租車以24小時為一日, 所以如租4日即是可用5日4夜了. 入油亦不貴, 一般入$1000台幣已滿缸, 已足夠你5日週圍去了.
唔知各位到外國租開車駕的朋友有無發覺, 香港d電油是極之揾笨, 又貴又唔襟行, d無鉛電油又貴又無爆炸力, 一缸油好快無; 但d 泰國, 台灣或大陸d油你會發覺支油針好似壞咗咁勁慳油, 所以環保真係要付出好多.

大宅

至於溫泉資料, 一間是"茴香溫泉" (一般香港團是去呢間), 另一間是 "牡丹風情溫泉" (呢間有小童池), 仲有一間叫 "大山溫泉"(呢間有泥漿浴浸). 三間都在附近, 環境都差不多, 不算好新淨但勝在人小小幾舒服的, 好多時都包池, 唔似得大陸人山人海.
頭兩間在墾丁大街的街尾之local旅行社都有門票賣的, 會有折扣平過去到溫泉walk-in的, 而且所有他們賣的票如果無用到, 可7日內返去全數退回錢的, 十分貼心週到.

大宅

其實都好似仲有三兩間其他的溫泉, 但我只去過這三間.

男爵府

有冇人可以幫到我?

1. 我見d人話懇丁taxi成日要講價, 係咪呢? 一架taxi可坐幾多人? 我2大3小(6-10歲)一架得唔得?
2. 海生館大嗎? 多東西看嗎? 需要一整天行嗎?
3. yoho kids hotel 多唔多野玩? 住客是否要另外比錢? 預幾多時間玩好? 一整天?
4. 出火是否危險? 我見書寫好黑, 有d怕, 另小朋友玩爆米花是否安全?
THANK YOU 呀!

琪怪媽  未計其他設施, 有遊戲室等... 我見好多, 亦有浮潛, 亦可租單車玩  發表於 13-7-14 23:01
琪怪媽  我跟團住單車旅館, 好大好玩舒服, 泳池都幾個, 有水療, 可玩一整天只玩水  發表於 13-7-14 22:59
琪怪媽  我自己覺得(2)麻麻地,好曬,有段路冇嘢遮,大風,開遮都冇用,吹到反遮  發表於 13-7-14 22:51

伯爵府

好媽媽勳章

papajelly 發表於 13-4-22 13:10
有冇人可以幫到我?

1. 我見d人話懇丁taxi成日要講價, 係咪呢? 一架taxi可坐幾多人? 我2大3小(6-10歲)一架 ...

1) 台灣的士有兩款, 一款似香港5人的, 街上常見, 另一款就係好似七人車咁, 兩款都係坐4人, 七人車後面通常摺起放行李, 所以都係坐4人. 但唔知係咪可以講價, 長程就一定可以, eg入海生館, 我見响海生館走時都有兩至三台的士等客, 不過就好舊, 唔敢搭.
2) 睇吓個人鍾唔鍾意行/睇海洋生物, 我家就行半天, 我見其他人話可以睇1日.
3) 唔清楚.
4) 唔危險, 可能我包車幫我手set嘢, 帶我哋行, 不外乎燒煙花, 放火箭等, 不過真係好黑好黑, 建議開定手機電筒, 因為比較多梯級.

大宅

回覆:ruby 的帖子

Can u pls pm driver contact.

maywei  已PM, 請查收.  發表於 13-4-23 09:08

男爵府

ophe1013 發表於 13-4-21 03:08
yoho你經邊度訂呀?my travel訂抵嗎?

我係墾丁達人網訂.

複式洋房

回覆 ruby 的帖子

Ruby,

Can u pls PM me your driver's contact, thanks.

別墅

回覆 bbeasy25 的帖子

Ruby,

可否pm包車公司的資料給我

我一行十一人, 包車可有大車呢, 唔想分開二架車坐

THX!
HON

大宅

Hi 各位,

如果在高雄得1.5 days, 帶住個4 yrs old小童,有咩must go 的地方呀???

旗津好似唔錯, 是嗎?

首頁
34567...10

尾頁

跳至