懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我21歲,9月底會係聯合生。雖然仲有一個月,但我好驚我怕死我怕痛怕餵唔到人奶怕唔識做個好媽媽怕唔識點教怕修唔身什麼都怕

男爵府

畀面勳章

回覆:yk0904 的帖子

加油啦,我edd 十月一,都可以話同你一樣仲有一個月,我廿三歲,第一胎,我又係好怕痛嘅人,打針撞傷都呱呱嘈的人,但當你一諗就望住丫b張相(4d)摸住佢,佢又係到自己玩緊碌黎碌去時就會忘記呢的驚,朋友同呢到的jm教當生果時諗住可以真正同小寶貝面,都會不惜一切努力一句到尾,bb就係我地嘅強力特效萬能藥!!!

大宅

回覆:還有一個月....

雖然我今胎係第二胎edd 係8 oct ,因為上一胎係催生知幾時入院,但今胎冇血糖高所以應該等生得先入院,我都好緊張,最怕屋企冇人又湊住個大仔,又重咗30 lbs 怕減唔番但諗一諗,咁辛苦嘅懷孕期都捱過,BB就嚟出世應該放鬆D開心D,一見到BB健康咩痛同辛苦你到時都唔記得了加油呀!

男爵府

畀面勳章

回覆:SK77 的帖子

其實最緊張係無心理準備下突然黎料 見紅or 痛都好的,但係穿水真係手忙腳亂:;pppp:雖然我諗定曬的情況要點做,但我古到時個腦一定塞左有咩事就打的or 999。。。。我呢到無咩的士,屋日日7點前都無人,我最懷打算都係999o_O

大宅

吾系甘擔心;吾識就邊學邊做;)
您會係個好媽媽

大宅

引用:我21歲,9月底會係聯合生。雖然仲有一個月

原帖由 yk0904 於 12-08-27 發表
我21歲,9月底會係聯合生。雖然仲有一個月,但我好驚我怕死我怕痛怕餵唔到人奶怕唔識做個好媽媽怕 ...
我23歲,都系9月底系聯合生,第1胎,心情好緊張,我同你1樣都好怕痛,不過1諗起將會見到bb,我諗咩痛都會忘記哂,大家1齊加油,生個肥肥白白既bb

複式洋房

引用:Quote:原帖由+yk0904+於+12-08-27+發表我21

原帖由 raycarman1022 於 12-08-27 發表
我23歲,都系9月底系聯合生,第1胎,心情好緊張,我同你1樣都好怕痛,不過1諗起將會見到bb,我諗咩痛都會忘 ...
Really !!!唔知聯合啲姐姐好唔好人呢

大宅

引用:Quote:原帖由+raycarman1022+於+12-08-27+

原帖由 yk0904 於 12-08-27 發表
Really !!!唔知聯合啲姐姐好唔好人呢
我edd系924,我fd六月個陣系聯合生,佢話啲姨姨and護士好好人,如果餵人奶,佢仲好肯去教你加上呢度系聯合生過既jm都話啲姐姐好人

子爵府

回覆 yk0904 的帖子

人人都係咁, 怕都要去馬架喇, hahah!

見步行步, 邊學邊做啦, 凡事都有第一次

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

我EDD係10月3日, 都係仲有一個月多dd咋, 好期待BB出世, 可以日日望住佢, 唔洗好似e家成日估佢響入面做緊乜

唔洗擔心wo, 冇人出世第1日就識湊BB既, 慢慢累積經驗, 上黎吹下水交流下, 日子好快過啦

伯爵府

我都係24/9聯合
我都好驚

別墅

我9月30~同樓主一樣咩都驚

首頁

尾頁

跳至