懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

deleted

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

希望你一切順利, 好好enjoy懷孕的過程.
囡囡於2月14日(36周2日)出世, 重2.96公斤

伯爵府

回覆:終於等到bingo了,但內心仍然好不安...

正常的,我bingo之後,真係每一日都擔心好多野,我估出左世又要擔心,應該擔心到我百年歸老的一天,所以,積極面對啦!

別墅

引用:希望你一切順利,+好好enjoy懷孕的過程.

原帖由 Sonatina 於 12-08-28 發表
希望你一切順利, 好好enjoy懷孕的過程.
謝謝你,承你貴言~

別墅

引用:正常的,我bingo之後,真係每一日都擔心好多

原帖由 nrsemi 於 12-08-28 發表
正常的,我bingo之後,真係每一日都擔心好多野,我估出左世又要擔心,應該擔心到我百年歸老的一天,所以,積極面 ...
是的,生仔真係唔容易~謝謝你

大宅

我上年都係宮外孕切左左邊輸卵管,剛bingo時真係好多野憂慮,但隨住之後見到閃閃,一次比一次大自然會忘記以前,好好享受啦

複式洋房

我6wk幾,到而家我都仲會隔兩三日就驗一次孕,睇下仲係唔係深線~嘻嘻,成日都驚阿B唔知仲喺唔喺度,真係有排擔心呀~

別墅

引用:我上年都係宮外孕切左左邊輸卵管,剛bingo

原帖由 JbabyYee 於 12-08-28 發表
我上年都係宮外孕切左左邊輸卵管,剛bingo時真係好多野憂慮,但隨住之後見到閃閃,一次比一次大自然會忘記 ...
謝謝你,希望我都可以沾到你既孕氣

別墅

引用:我6wk幾,到而家我都仲會隔兩三日就驗一次

原帖由 QVVB 於 12-08-28 發表
我6wk幾,到而家我都仲會隔兩三日就驗一次孕,睇下仲係唔係深線~嘻嘻,成日都驚阿B唔知仲喺唔喺度,真係有 ...
謝謝你既鼓勵~
其實我今日無咩特別懷孕既反應(覺得bb存在感好似好低),真係好驚,我都會驗綠d睇下條線有無深色落去。
點都好,祝大家一切順利!:D

大宅

引用:Quote:原帖由+QVVB+於+12-08-28+發表我6wk

原帖由 misshelen 於 12-08-28 發表
謝謝你既鼓勵~
其實我今日無咩特別懷孕既反應(覺得bb存在感好似好低),真係好驚,我都會驗綠d睇下條線有 ...
我開頭都係好似你咁,覺得冇咩存在感你摸住個肚同佢傾多點啦,會feel到架!(之前我又係隔日驗一次

複式洋房

回覆:misshelen 的帖子

我都同你一樣雖然bingo咗但都擔心,因為上年小x,所以多少有D陰影,好衰唔衰,今日仲感冒埋,一曰未照閃閃都疑神疑鬼,所以成日崔眠自己要放鬆D,你都要加油!

別墅

引用:Quote:原帖由+misshelen+於+12-08-28+發表

原帖由 JbabyYee 於 12-08-28 發表
我開頭都係好似你咁,覺得冇咩存在感你摸住個肚同佢傾多點啦,會feel到架!(之前我又係隔日驗一 ...
我覺得好似打心理戰咁,一見到驗孕條線一日比一日深,心就會定下來

別墅

引用:我都同你一樣雖然bingo咗但都擔心,因為上

原帖由 waowaomao 於 12-08-28 發表
我都同你一樣雖然bingo咗但都擔心,因為上年小x,所以多少有D陰影,好衰唔衰,今日仲感冒埋,一曰 ...
你都要加油呀!盡量放鬆心情:D

大宅

Relax, 放鬆有助長胎

大宅

祝妳檢查順利,平安。

大宅

我都好明白你心情,自從bingo後,真係明白到"養兒一百歲,長憂九十九"呢個道理,仲要係由bingo開始已經憂喇!之前有一兩日阿b郁少咗好多(其實當時只係19w左右,都未需要開始數胎動),自己就好擔心,到過咗兩日一feel到阿b郁得勁返,我就喊咗出嚟!不過你依家最緊要放鬆心情同休息多啲瞓多啲,唔好咁緊張,咁樣對你同阿b都好啲!

別墅

引用:Relax,+放鬆有助長胎

原帖由 kittykuma 於 12-08-28 發表
Relax, 放鬆有助長胎
謝謝你!我已經盡量做自己喜歡做的事,多休息lu

別墅

引用:祝妳檢查順利,平安。 +

原帖由 索柏 於 12-08-28 發表
祝妳檢查順利,平安。
謝謝你!

別墅

引用:我都好明白你心情,自從bingo後,真係明白

原帖由 紫紅紫 於 12-08-28 發表
我都好明白你心情,自從bingo後,真係明白到"養兒一百歲,長憂九十九"呢個道理,仲要係由bingo開始已經憂 ...
謝謝你!係丫,當媽的真偉大

男爵府

絕對明白。因為我由知道有左每日都好擔心。。因為試過兩次流啡。雖然量好少好少但已經令我顛了。。。希望大家平安。

首頁

尾頁

跳至