母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身係全泵半人奶媽,阿仔七個月,開始食糊仔同粥仔,唔多鍾意食冰奶,昨晚食淨30ml冰奶,諗住留返今日嚟沖涼,點知99同我倒哂!99你知唔知滴滴皆辛苦!呻完!多謝收睇!

大宅

回覆:肉痛死(。-_-。)

除左奶媽或退役奶媽之外,無人會知。我99幫我湊果時,佢真係當開奶粉咁,明明食6安,係要倒夠8安,博阿b 食多d ,最終咪倒2安,所以我唔會再搵佢幫手。

男爵府

呢位媽咪真系惜奶如寶,要向你學習,我有時自己都會有D浪費

大宅

引用:本身係全泵半人奶媽,阿仔七個月,開始食糊

原帖由 bb_angel 於 12-09-11 發表
本身係全泵半人奶媽,阿仔七個月,開始食糊仔同粥仔,唔多鍾意食冰奶,昨晚食淨30ml冰奶,諗住留返今日嚟沖 ...
唯有下次貼張紙上去寫住冲涼用,勿掉!

子爵府

引用:除左奶媽或退役奶媽之外,無人會知。我99幫

原帖由 Sammyan 於 12-09-11 發表
除左奶媽或退役奶媽之外,無人會知。我99幫我湊果時,佢真係當開奶粉咁,明明食6安,係要倒夠8安,博阿b 食 ...
我會剷佢我曾經講過,邊個倒我啲奶,就要泵番一樣分量比我,泵唔出的,就唔準倒

男爵府

回覆 chan_chi_mun 的帖子

大宅

除左奶媽或退役奶媽之外,無人會知。我99幫我湊果時,佢真係當開奶粉咁,明明食6安,係要倒夠8安,博阿b 食 ...
佢地話唔好飲晒,怕有風wor!不過我同佢講左滴滴珍貴,唔同奶粉,佢就無再係咁

子爵府

引用:Quote:原帖由+Sammyan+於+12-09-11+發表除

原帖由 chan_chi_mun 於 12-09-11 發表
我會剷佢我曾經講過,邊個倒我啲奶,就要泵番一樣分量比我,泵唔出的,就唔準倒

...
我有係咁講,泵得出你先好浪費

大宅

引用:Quote:原帖由+Sammyan+於+12-09-11+發表除

原帖由 sumyauyau 於 12-09-11 發表
佢地話唔好飲晒,怕有風wor!不過我同佢講左滴滴珍貴,唔同奶粉,佢就無再係咁

...
我覺得真係嘥鬼氣,其實見佢飲晒就唔會再比佢啜,只不過講到好似好有道理咁,跟住大家就一齊做,唔咁做就唔得。

大宅

初初返工,阿女唔食樽,日日保母都同我倒成100cc,攪到我幾肉痛

大宅

原帖由 chan_chi_mun 於 12-09-11 發表

...
呢句好掂

大宅

...
我都想不過人地媽媽剷唔到,但借阿仔過橋,同99講,倒咗去不如用嚟沖涼,下次我會收埋d奶等你見唔到,跟住佢話下次唔會!

大宅

講得好啱,99正正唔係人奶媽,所以佢覺得好似奶粉咁,食唔哂未倒囉!佢都唔知人奶能醫百病

男爵府

我奶奶係餵過架,但都係會咁。
我諗我每個week 都無左20安。

但又唔敢怪佢,我都明湊bb 都夠煩,個bb一喊只係想即刻餵佢等佢唔好喊。bb 平時飲五安到頂架喇。我預備定四餐五安奶,每兩日再額外一支五安,廢事遲放工或者平時bb 唔夠奶飲。但我奶奶每次都會倒5.5 - 6安俾bb, 每一餐都總會剩1安左右。我曾經放工見過有一餐剩左成4安奶呀,心痛到我。果次係星期五,奶奶見last day, 所以倒左成8安奶俾bb... 心痛就梗架喇,但又唔敢出聲,奶奶成日都話bb 好肚餓,但我每次weekend 湊佢,佢day time 係一定無飲到20安的。

子爵府

引用:我奶奶係餵過架,但都係會咁。我諗我每個we

原帖由 VickyCY 於 12-09-11 發表
你唔好倒多兩支士啤比佢,佢見每支都係緊緊夠就唔會嘥

子爵府

我從來都唔會比任何人倒多過bb食的份量,天皇都無面比,我啲奶跟本唔夠bb全人奶,我一早同老公講,邊個夠膽嘥我一滴奶就唔好怪我唔客氣! 可能大家會覺得我好惡,但是有啲野,你唔出聲人地唔會理你的

大宅

引用:我奶奶係餵過架,但都係會咁。我諗我每個we

原帖由 VickyCY 於 12-09-11 發表
俾我會爆佢啦

子爵府

引用:我從來都唔會比任何人倒多過bb食的份量,天

我從來都唔會比任何人倒多過bb食的份量,天皇都無面比,我啲奶跟本唔夠bb全人奶,我一早同老公講,邊個夠膽 ...
我都係半人奶窮媽媽,bb每餐最少食4oz我就支支奶都係4 oz, 通常最多食剩半安,唔夠就補1-2oz奶粉。食剩的我全部用來沖涼。

子爵府

原帖由 sumyauyau 於 12-09-11 發表

...
我99又係咁講 我話我d奶樽唔會咁易入風。可能佢地個時醫院教既,所以好多老人家都有呢個講法。

子爵府

引用:我從來都唔會比任何人倒多過bb食的份量,天

我從來都唔會比任何人倒多過bb食的份量,天皇都無面比,我啲奶跟本唔夠bb全人奶,我一早同老公講,邊個夠膽 ...
你係咪俾99湊? 你返左工佢會唔會倒左你d奶都唔知? 我遲d返工,我怕佢倒我d奶呀 我好窮,平時埋身多,見bb嘔奶都肉赤。泵就真係最後一滴都fing埋落樽到。 如果工人都可以話佢,但99 最多講多次,佢真係唔聽都冇符

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊