跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

救世軍

我之前常聽人說救世軍好,但沒有人講到點好。現在我為我個仔,找緊幼兒園,所以四處問下d料,今日我打去救世軍乙明那間問,她說我遲了報,現正滿,要waiting list.

想問點解那麼多人報?有什麼好? ?-(

禁止訪問

Re: 救世軍

民房

我個女依家喺乙明救世軍讀緊k1,佢地係行project approach嘅,會有唔同既主題,每個主題都會請家長同小朋友一齊搜集有關資料,而且仲會因應主題的需要進行不同的活動,例如有個主題"麵包",就會同一小朋友一起商討做麵包所需的材料,然後分小組,老師帶一些小朋友到百佳買材料,仲會邀請家長到校教小朋友整麵包,我個女返嚟識得同我講點樣整麵包;又有次主題"火車"就帶小朋友到火車站參觀,仲會邀請得閒的家長幫手。不過佢地就無功課做既,如果你唔係要求學校要俾好多功課小朋友做既,其實呢間都幾好。我都排咗一年隊先有位收我個女,如果你仲想知多d可以再問我。

複式洋房

Hi Kendyanis,

我想問下乙明救世軍有冇幼兒班架,我想係我bb2歲時俾佢讀呀,一來佢可以同我地一齊住,二來可以自己教佢!!
我bb係27-10-05年出世架,咁我而家係唔係同佢報訂名先呀???
thanks!

禁止訪問

子爵府

Hi, my daughter is studying N2 in 乙明救世軍, she is really enjoy her school life since she is studying at 2 years old, yes, they are using "project approach" and having many different kind of activities which is more attractive to child.

I apply when my daughter just half year old...

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

我個女是04年9月
我6個月大都去報啦
反正佢地肯收表
咪一早去報囉~~!交10蚊報名費之嘛

我個都冇得入
waiting中

我報了第二間
讀得好就間間都一樣
該用戶已被刪除

大宅

請問禾輋果間好定乙明果間好d?

男爵府

我因為係第一胎, 所以有好多嘢唔識, 咁請問大家如果我想幫個囝去報名, 應該帶d乜, 同埋而家佢9個月先報會唔會太遲?
仲有請問乙明是否乙明村?

禁止訪問

男爵府

3loks 寫道:
*豬仔包*:

yes,乙明即是[乙明村]裡面樓上平台個間
唔係地下個間, 個間你幼稚園

好似係帶相片.出世紙同針卡掛
你去之前先打個電話啦

Thank a lot!!!

複式洋房

Dear 3loks,

我屋企係沙田第一城,我暫時返工都係沙田秦石

禁止訪問

複式洋房

Dear 3loks,

Thanks!
我而家係沙田到搵左兩間,一間係乙明救世軍,第二間係聖心幼稚園(有小學同中學架),再者我又係黃大仙到搵兩間!!!希望到時睇下點啦!!

搵近公司既話,我又唔係好識個到d學校,而家係都係bk到問住樂富附近既媽咪,希望可以問到一d野啦!!!

thanks!!

禁止訪問

男爵府

Hello Jasmin81,

聖心幼稚園只有half day (am or pm) not full day.
我女讀緊k1.去interview 有一絛必考題”旦旦先生”,
考五官位置,手腳,要砌番個”旦旦先生”.

Cheers!
maipo

3.91kgs - 出世

複式洋房

hi maipo,

謝謝你既留言!!thanks!
我諗報左名先,到時才決定讀唔讀!!!
最理想當然係返全日啦,但係如果囝囝唔鐘意或全日個間唔收佢到時都有學校收呀!!!
我報聖心一來係因為佢有小學同中學咁唔哂咁煩啦!!

男爵府

Hello jasmin81,

你係咪報出年?聖心好多人排隊攞表.

maipo

3.91kgs - 出世

洋房

Hi Kandyanis,

I am thinking of taking this school too and want to know more. Apart from project approach, would you please also share the following things??

1. teachers - are they loving, caring and patient ?
2. how often for training on Mandarine and English ?
3. any native speaking teachers for Mandarine and English ?
4. hygiene of school - classroom, toilet, playground ?

Many thanks for your reply

:-P :-P :-P

首頁

尾頁

跳至