跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 喂母乳的2月媽咪

大宅

我都有試過阿B唔食冰奶...唔知係咪個餐d奶特別騷, 所以唔肯食... ?-( ?-(

你地個b如果肚餓, 有無好似發左狂咁係咁搵個奶奶, 個樣不知幾緊張....我個就係咁, 有時見到佢咁樣, 真係好攪笑.. :lol: :lol: :lol: :lol:

大宅

我個仔冇發狂搵奶架...
有時我都唔知佢究竟要奶定扭計
2子之母

大宅

我小b飲奶中途停下來, 個頭左右動, 發顛咁找奶頭

男爵府

小飛飛 寫道:
我都有試過阿B唔食冰奶...唔知係咪個餐d奶特別騷, 所以唔肯食... ?-( ?-(

你地個b如果肚餓, 有無好似發左狂咁係咁搵個奶奶, 個樣不知幾緊張....我個就係咁, 有時見到佢咁樣, 真係好攪笑.. :lol: :lol: :lol: :lol:

我仔臨訓前o個餐有時都係咁, 因我o個餐會訓o係度餵, 咁有時佢會啜啜下甩左, 咁佢個頭就不停咁郁...好似傻左咁

男爵府

唔知點解每次我埋身餵完angie,佢之後都會扭得特別勁!可能食唔飽之餘,又好想繼續啜... ?-( 結果每次都係埋身完無耐又要補成支奶才ok!

大宅

我想問您地會餵人奶餵到幾時?

我就生既時候諗住如果成功餵到就餵到放完產假,即3個月,阿媽同d長輩話餵到3個月對大對細都已經好好啦.依家仲有唔到1個月要番工.以每日奶量同埋d冰奶加埋應該可以達標,餵開有po隱, d"架撐"又係齊到,所以呢心思思想set個中期目標去到6個月, 唔知得唔得

您地呢?

大宅

B1,
我自己開頭都set左at least餵到6個月, 不過好多時唔係自己可以控制,由其返左工之後, 所以呢我會有咁耐餵咁耐, 直至無辦法要放棄為止, 如果可以ge....我想餵到佢1歲tim bor...
慳返唔少錢, 對阿囡又好, 不過自己就辛苦d, 又要介下口咁lor... :lol: :lol: :lol:

男爵府

b1,

開頭我打算餵6個月
依家諗住盡餵lu..

該用戶已被刪除

男爵府

B1 寫道:
我大女全人奶到歲半,呢個本來想餵到起碼兩歲,但而家我餵唔到埋身,好難keep到奶量可以好穩定,同埋久唔久要補一兩餐奶粉,所以個目標都越set越低,唯有一切順其自然,餵到幾耐得幾耐,泵到無晒奶為止!

該用戶已被刪除

男爵府

陪月勳章

B1 寫道:

我的目標會盡量餵到1歲~總之就盡餵~
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

別墅

我本來諗住餵一個月咋(因我一直都覺得自己唔夠奶,又好辛苦好累),但後來幾經努力,依家d奶量真係明顯多左(自己都feel到),所以就繼續.至於目標,諗緊6個月或1歳,但今日有個餵母乳餵到14個月的媽媽同我講,佢同bb戒母乳後,bb唔識同奶樽食奶,同埋唔肯食奶粉,鮮奶又唔得.所以我聽完都擔心全人奶會唔會令到我仔仔會咁呢?我又怕佢出牙仔時會咬我.
該用戶已被刪除

大宅

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

B1
有無收到d 衫? 覺得點呀 ?

--------------------------------------------------------------------------------

oh, 今朝去完健康院後番左媽咪到成日,番到屋企打開信箱就見到有掛號信 (我估因為超重要補郵費).聽日去郵局攞,試完再同大家share! :lol:

複式洋房

我都俾臭B飲到6個月~~
係啦~~你地BB有無用奶嘴啊??
簡單就是福!!

大宅

您指安撫奶咀嗎?2個星期前...無奈地俾左臭b啜.因為唔想佢再依賴我個人肉奶咀.不過依家俾佢都唔係次次肯啜,事關佢發現左樣更新奇好玩又好味既野..係自己個拳頭

該用戶已被刪除

大宅

B1 寫道:
您指安撫奶咀嗎?2個星期前...無奈地俾左臭b啜.因為唔想佢再依賴我個人肉奶咀.不過依家俾佢都唔係次次肯啜,事關佢發現左樣更新奇好玩又好味既野..係自己個拳頭

我都基於同樣原因買左安撫奶咀,但好奇怪我比佢就唔肯啜又頂返出來同喊(同我比奶樽佢食時一樣)以為佢係唔識食, 但婆婆比佢又啜得好實 如果我唔比個nipple 佢啜,佢就啜自己手背 個樣好傻
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

首頁

尾頁

跳至