興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

見有起碼四五個post都係咁叫, 純粹好奇, 別無他意, 不喜勿插!

男爵府

回覆:點解呢版咁多人將 ios6 叫做 iso6 嘅

我估係習慣咗將唉瘋當咗一個系統,到正式叫呢個系統時,啲人唔慣,我都識得人以為***代表咗android,一講話易壞唔好用,就當晒android唔好用。

侯爵府

畀面勳章

whyyou 發表於 12-9-27 14:00
見有起碼四五個post都係咁叫, 純粹好奇, 別無他意, 不喜勿插!

因為o的人睇慣o的公司有 iso900x 證書,
所以 iso 呢個字比 ios 更深入民心...

亦可以話用 iPhone/iPad o的人其實唔太清楚用緊系統叫咩名...

whyyou  我覺得後者機會大啲, 同樣好多用緊android嘅人都未必知自己用緊4.0.4定4.1.1  發表於 12-9-27 15:02

侯爵府

畀面勳章

回覆 whyyou 的帖子

係用緊 4.0.4 定 4.1.1 定 x.y.z 都唔緊要,
其實係好多 Android 用家係唔知道用緊部機個系統叫 Android,
因為好多人仲停留係買「牌子」時代,
唔知道同一牌子下可以用好幾個不同 OS,
好似上年o的人就因為揀"三星"但又唔睇清楚(或根本唔知)所以買左 Bada 機,
依家o的 Bada 冇晒更新又冇新 apps 真係可憐...

davelyh    發表於 12-9-27 17:17
whyyou  不能同意更多  發表於 12-9-27 15:52

大宅

回覆:點解呢版咁多人將 ios6 叫做 iso6 嘅

其實我有份post,真係講錯咗iso6 ,我估我真係順口講咗iso 900x, hehe~~~~多謝提醒!

首頁

尾頁

跳至