懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 你0地有0左仲有無

我揸到臨生前2星期就無揸,因我驚隨時會生得

子爵府

好媽媽勳章

我要話俾準備開刀o既媽咪知道,如果你地渣開prado,landrover或者alpha...高身d車,開完刀后頭三個月少渣d,因為上上落落要'爬'會拉扯傷口令到有少少陰陰痛,我就係咁見醫生,佢叫我唔好渣住,一係改渣車身低d o既車.我生完第二個月就渣番,一個星期渣三四日左右.而家生完第四個幾月咋...所以各位媽媽留意喇.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

原本諗住渣到七、八個月就唔渣車,點知六個月零幾日就出左事,好彩作早產都禁得住,個b無出到黎,但係我盤骨、恥骨都裂左少少同左邊骹位移左少少位,到宜家已經4個月喇!! 攪到我提早在家休養lor!

我覺得大肚都可以渣車ge,不過有時候自己小心,唔等如人地會小心,可能唔行快線會好d,綁安全帶又要注意位置,好彩我都綁得幾安全,上下都有綁但又唔係勒住個肚(係勒住盤骨骹位),所以都算傷得少喇!! :-P :-P

大宅

IamBallBall 寫道:
有, 我覆診那早見紅, 以為小事, 仲自己揸車去睇醫生, 醫生叫我立刻入院, 我就自己揸車入院囉。 我才33週, 以為可以即日走, 點知入到醫院發覺開了2cm, 開始陣痛了 (但我係feel 唔到) 要留院, 老公後來才到醫院找我。

你好勁呀!!!

別墅

嘩! 你0地好行害呀! 揸車揸到生.
咁我都放心揸耐d喇, 因為揸慣車, 覺得搭交通工具都幾辛苦, 我諗住揸到6個月, 開始改搭的士.

首頁

尾頁

跳至