在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

上次講過,份工做死人,終於頂唔順要辭工,要抖下了。
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=5718681

終於LAST DAY喇!! YEAH! 不過,最後一個星期辛苦到爆,趕晒D野,遞左信後,日日OT到9點10點,最後一日都完成唔得晒D REPORT,要星期六返去做埋,最後一星期,身體出現好多問題,我唸,應該係呢2,3年太勞累,去大大時,D便便有血絲,乳線增生,生晒淋巴核,痛到訓到訓唔到,上星期2,3,半邊身麻痺,有少許好似人地中風現象,好得人驚,好彩第2日M到就冇左呢個現象,要好好休息一下,要去做全身檢查,請各位祝福我,給我正能量,阿女唔可以冇左我既。我要好好生活下去。
魚說:「你看不見我的淚水,因為我在水中....」 水說:「我能感覺到你的淚,只因妳在我的心中」 ...

公爵府

畀面勳章

回覆:終於離開左人間地獄

做唔曬都唔準走人啊?個勞細都好刻薄!走得好

男爵府

早走早着. 樓主好好休息.

珍珠宮

引用:做唔曬都唔準走人啊?個勞細都好刻薄!走得

原帖由 fannychan1213 於 12-10-03 發表
做唔曬都唔準走人啊?個勞細都好刻薄!走得好
我都是

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

大宅

回覆:hkrosetw 的帖子

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:上次講過,份工做死人,終於頂唔順要辭工,

原帖由 hkrosetw 於 12-10-03 發表
上次講過,份工做死人,終於頂唔順要辭工,要抖下了。
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthr ...
加油

大宅

休息左成2星期了,好正,成個人精神晒。好開心,不過,前阿頭日日打電話叫我返去做,好驚,唔想返去人間地獄,尋晚見到佢又打黎,索性唔聽算。

fatpanda    發表於 12-10-14 16:13
魚說:「你看不見我的淚水,因為我在水中....」 水說:「我能感覺到你的淚,只因妳在我的心中」 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章

哈哈哈, 恭喜晒你呀!!! 老闆打黎又唔駛理佢呢D FEEL最正, 因為好似自己好重要咁, 最正係唔打算返去做....WAKAKAKAKA
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

重生的確值得恭喜!!!!!!

好好休息..亦好好享受同囡囡一齊的生活!!!

珍珠宮

環保接龍勳章

恭喜!! 好好休息, 過番快樂o既日子
人生本是苦

伯爵府

回覆:終於離開左人間地獄

走得好

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

hkrosetw 發表於 12-10-12 22:23
休息左成2星期了,好正,成個人精神晒。好開心,不過,前阿頭日日打電話叫我返去做,好驚,唔想返去人間地 ...
不要理她/他了, 好好休息再搵第2份工, 加油, 比心機

大宅

返工姐, 唔好搵命搏, 公司無左你轉頭已經請左人, 屋企無人左你, 無人可以代替!

辭職就good 晒喇!

伯爵府

畀面勳章

我之前都係地獄成四年時間...
就係因為精神壓力大到承受唔到..
身體出左問題...唔做抖左半年左右回一回氣..
打工姐...唔洗咁博命...

伯爵府

環保接龍勳章

你直頭rejet佢啦,成日打嚟煩住晒﹗

大宅

有行家搵我去佢公司做,我見人工OK, 於是答應啦,一答應,唔知邊個話左比佢知,佢前幾日打電話黎罵我話我反骨,教我咁多野,去人地度做。痴X線,我做咁耐佢都冇教過我野,我將D客帶晒比佢, 我都冇拎走仲留晒比佢。仲想我點呀。仲有係,我唔駛養家牙,我賣身咩? 我當初係公司時,佢日日7點就走,去健身,去修指甲,去做FACIAL, 去養生。我呢? .日日人做埋佢D野11點幾先有得走, 連個女都冇得見,我日日做埋佢果份。今日,我走左,佢自己做返晒,我走左我有權搵工嫁大佬,日日打黎罵我話反骨,痴X線,真係有精神病嫁呢條友。我明知佢有精神有問題所以我先走左先,再搵工,而且而家呢份新工唔係我去搵而係人搵我,世上竟有癲到呢個程度既人,唉~ 欠你既咩!!!!行家個個都同我講佢係癲婆。到今日佢仲打比我仲想同我講公事,痴線嫁呢個女人。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至