夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 老公,老婆d錢應唔應該一齊使??

Ivy124 寫道:
佢d錢係我d錢...我d錢係我d錢

me too
佢比家用我,買咗屋企野會比返$$佢,佢會好開心

大宅

每月每人放一舊錢落一個聯名戶口,所有供樓+家庭開支由呢個亞公戶口支付。 個人洗費(食飯,交通,行街買野)各有各俾。 儲錢就各有各(老公,我,亞公戶口)儲。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

子爵府

我未來既老公就覺得一齊洗,因為的錢好用的喎,唔係就要分清楚各樣費用是誰來負責,所以覺得好難有自己錢買自己想買既野,對嘛??? ?-( ?-(

大宅

This is very personal wor.

:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

子爵府

好媽媽勳章

我同老公d錢係一齊用...唔會分開用...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

我都係咁ga,我老公d錢,我從來都唔會問,我連佢一個月搵幾多都唔知ga,因為唔想佢覺得我好似成日計住佢d錢咁
但係咁樣係咪好似好陌生咁呢??
GreyParrot 寫道:
每月每人放一舊錢落一個聯名戶口,所有供樓+家庭開支由呢個亞公戶口支付。 個人洗費(食飯,交通,行街買野)各有各俾。 儲錢就各有各(老公,我,亞公戶口)儲。
[img align=left]http://x95.xanga.com/cc9b9a35d323348558415/t32642626.gif[/img][img align=right]http://x85.xanga.com/608b93026743348558423/t32642632.gif[/img]

伯爵府

me3
mlkk 寫道:
[quote]
manicheung 寫道:
佢嘅$即係我嘅$,我嘅$即係我自己嘅$

me 2 [/quote]

大宅

我冇做野...所以要靠老公俾錢我~!!
佢俾我d錢我都係買下d日用品同買送!!佢放假我地先去shopping買野(我老公俾錢la)!!同埋我地每個月都會儲一筆錢~!!我老公唔mind我洗佢d錢~
KATHY.LIN

大宅

Geemama 寫道:
最好就係佢d$係我既
我d$係我既啦

一個女人應有既態度

複式洋房

基本上起初既時候冇咩所胃,一起洗,結婚耐左,都係覺得女人儲個錢係好些,所以有時咋咋弟弟叫佢出~~哈~~
:-) :-) http://www.babyhome.com.tw/bb/145752

大宅

me 2, but 現正打算將亞公戶口儲落D錢歸入我管理範圍
GreyParrot 寫道:

大宅

其實都無咩所謂0既,講真兩公婆搵幾多,屋企開支幾多大家心裏有數啦…
該用戶已被刪除

伯爵府

我地兩個無計架,一齊用既...兩公婆嘛

民房

係呀, 我都覺得兩公婆一齊使無計...

複式洋房

我哋D錢係一齊洗架..無分你我..邊個有未洗邊個嗰D囉..通常係我最快洗晒份糧先.. 

男爵府

Husband payment : 公屋,找card訴,食飯
My payment : 還錢,買送,所有野........... :-( :-( :-(
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

民房

應該!!!!!!!!!

公爵府

哈哈~~禾地一人一半交租~~水電佢交,card數佢找 但禾成日買野話矛$刀械佢比架~~但到月尾禾就會借番d比佢囉

但刀矛所謂喇~~佢d$多數洗響禾身上 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

有咪一齊洗,無咪一齊捱囉

首頁

尾頁

跳至