親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 mum-LCC 於 09-8-21 13:01 發表

Phoebe,
我最後到confirm唔到8/24機位, 冇得去lu

lcc

我都鄧你失望...不過記得cancel 箱根booking 呀

男爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-21 08:57 發表

hakone website 有齊車程時間, 你預下每度想要停留幾耐, 唔難安排5:30 回湯本站

http://www.hakone-kankosen.co.jp/ship_teiki/index.html

我打算行完盧之湖搭登山巴士回箱根湯本站, 好以巴士快過搭覽車返去, 你有沒有試過, ok嗎

唔該晒, phoebe

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-21 13:28 發表

我都鄧你失望...不過記得cancel 箱根booking 呀

Phoebe, 你記錯左嘞, 我唔去箱根嫁, 只係3d/2n嘅ANA package

洋房

回覆 26# phoebepanpan 的文章

Hi phoebe

不用了,我尋日返黎啦,而且一早安排好嘅行程都亂晒啦。
原本:
day 1: 到新宿住華盛頓 (因為得華盛頓有位) + 週圍行下,
day 2: 宮崎峻三鷹博物館, 吉祥寺食牛肉球(好食) +去橫濱, 開港150週年紀念,有巨大機械蜘蛛在橫濱港邊展出,+ 拉麵博物館,
day 3: Disneyland
day 4: Disneysea
day 5: 我亞仔想去Thomasland坐火車
day 6: 上野買手信 + 動物園 +行多層玩具鋪 , 返 HK.
如今:day 1冇變。
day 2:我老公話去thomasland先,但去買車飛時冇即日車飛,買咗第二日晨早07:40去、16:18返車飛,所以我老公話去三鷹,去到三鷹站塭到LAWSON,冇晒飛,由1 Aug to 22 Aug 都full晒,我一早通知佢話網友話要係HK買,可能會Full架,佢又唔信,之後過吉祥寺食牛肉球,食完去咗原宿行。
day 3:Thomasland + 行新宿。
Day 4 : Disneyland,有個新嘢,怪獸公司,不過要排3個住。
Day 5 : 去築池,池袋和原宿。
Day 6:上野行多層玩具鋪 , 買手信 (桃當做,好正) 返 HK。

民房

回覆 11# phoebepanpan 的文章

我想取一些關於去錦町系的資料
Pls e-mail : [email protected]/
[email protected]

大宅

回覆 2# agathaliu 的文章

hi agathaliu

我打算10月去日本, 見你去完disneyland+disneysea, 我個仔3歲, 2個樂園都未去過, 我自己就去過disneyland, 我想問下disneysea 值唔值得一去? 因為disneyland 香港都有, 反而disneysea 香港冇, 想試下, 但又聽聞好鬼悶, 希望你比下意見, thanks

男爵府

phoebe,
我sent左e-mail book 浪漫號
佢地sent回要我俾visa d資料佢
但唔會過數
ok嗎?thx

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 AA 於 09-8-27 20:13 發表
phoebe,
我sent左e-mail book 浪漫號
佢地sent回要我俾visa d資料佢
但唔會過數
ok嗎?thx

一向都係咁的, 照比NO PROBLEM

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 clarahariyanto 於 09-8-27 13:28 發表
我想取一些關於去錦町系的資料
Pls e-mail : [email protected]/
[email protected]

http://www.akachan.jp/

公爵府

好媽媽勳章

agathaliu
行程亂左都唔緊要, 識執生就得啦.
最緊要HAPPY

洋房

回覆 5# klwy 的文章

Hi klwy

係Disneyland多咗一個game係怪獸公司,新嘅,我去嗰日要排3個幾鐘先有得玩,所以冇排,但後來因為某種原因都玩到,日本disneyland有part叫卡通城,全部都係比小朋友玩嘅,ok架。而disneysea,我覺得睇嘅嘢比較多,玩嘅就冇land咁多,但D game係佢先有,我2006年Easter去,冇今次暑假咁Q多人,唔洗排咁耐,所以玩咗大半日,3,4點就走。我今次去咗Thomasland,雖然比較遠,但我亞仔好鐘意,所以一定要去,如果你個仔又係Thomasland迷,你都可以考慮下架。

大宅

agathaliu,

sea & land 各有優點, 真係心大心細, 本身樂園都多人, 遇著暑假長假期就更加多人排隊.希望10月去會少人d 啦.

我都打算去thomasland, 我想問下, 我唔打算玩富士急機動, 只會買門票, 跟住去玩 thomasland, 但thomasland有冇任玩全票? 可以教我點樣去最快嗎?睇書教新宿坐巴士100分鐘到. 富士山附近有咩推介? 有冇去御殿場掃貨?

原帖由 agathaliu 於 09-8-27 23:02 發表
Hi klwy

係Disneyland多咗一個game係怪獸公司,新嘅,我去嗰日要排3個幾鐘先有得玩,所以冇排,但後來因為某種原因都玩到,日本disneyland有part叫卡通城,全部都係比小朋友玩嘅,ok架。而disneysea,我覺得睇嘅嘢比較多,玩嘅就冇lan ...

洋房

回覆 1# klwy 的文章

Hi klwy

近開學所以很忙,so sorry。
去Thomasland巴士飛係新宿小田急出口買,我影咗相,遲D整好比你睇,但先做會員,去https://fuji-q.fujikyu.co.jp/fuji-q/login.html登記做會員先,不過我唔識,我老公搞,會員有個袋仔送,價錢平D,不過小朋友3歲一定要大人陪住玩,如果大人唔玩只需買入場券,大人任玩2500日元,3歲2100日元。

首頁

尾頁

跳至