夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Lovely_4 發表於 12-10-7 21:58
你提你C6不要成日鬧好啲,互相尊重。
你生BB犧牲咁大,不感激仲鬧肥,真係想幫你一腳踢開他

...

咁我又唔覺有咩犧牲, 不過尊重真係要ge.

伯爵府

回覆:I9528 的帖子

初頭會哭,過左幾年都冇嘢

別墅

回覆:10年夫妻,好心淡。

如果身形同以前真係相差好,就要回想下會唔會你平時真係食好多or唔運動?老實講我宜家見到我老公大肚脯都唔會開心生左小朋友肥係好正常,不過肥得太過份都對自己唔住啦~~明明可以係靚女人,但都唔為自己去keep下,做下運動身體都好d架!

禁止訪問

引用:Quote:DanielleDarling+發表於+12-10-7+21:

洋房

回覆 Happypearl1010 的帖子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好喊啦樓主,我地祝你生日快樂~

男爵府

引用:初頭會哭,過左幾年都冇嘢

原帖由 coffeeling 於 12-10-07 發表
初頭會哭,過左幾年都冇嘢
下次唔會啦,死心了。

男爵府

引用:如果身形同以前真係相差好,就要回想下會唔

原帖由 MSmrsKWOK 於 12-10-08 發表
如果身形同以前真係相差好,就要回想下會唔會你平時真係食好多or唔運動?老實講我宜家見到我老公大肚脯都唔 ...
減緊啦,慢慢減,唔想反彈得咁快啫。

大宅

畀面勳章

我同老公快結婚十五年,佢每年生日都無特別慶祝,連禮物都無收,但佢無怪我,反而我生日佢會同我慶祝,例如食餐好,或買下禮物,其實都好例牌,但我倆感情好好,根本吾需要特別慶祝,因我地一家三口日日都咁快樂.

子爵府

引用:佢都話遲d去日本旅遊食囉 唔好唔開心啦〜 +

原帖由 tiffany119 於 12-10-06 發表
佢都話遲d去日本旅遊食囉
唔好唔開心啦〜
係囉羨慕死

大宅

我以前又係肥嘟嘟, 又係參加你嗰間, 但好彩我冇反彈, 仲越來越瘦
算啦, 男人係咁冇心架喇, 我嗰件都皮質遜偏高架, 成日係又鬧唔係又鬧
整到我個人都炆埋
你都好吖有得去日本
我幾年先有得去一次東南亞, 仲要我話出團費先陪我去呀

複式洋房

回覆:10年夫妻,好心淡。

其實係咪諗住畀驚喜你呀?

複式洋房

回覆 mybabylove 的帖子

子爵府

回覆 Happypearl1010 的帖子

減肥一向都是女人的終身事業,是為自己而減,不是為了c6,把自己變得更美更fit,是對自己好的表現。講真就算你廋了,但是如果你c6根本是找東西來罵,你怎樣做他也會嫌棄你,所以根本不用理他。他不替你慶祝生日,那生日當天就和個女出去慶祝,丟下他,不用他跟從,你有自己的朋友、家人,又何愁沒有人替你慶祝。何況生日飯又不一定要吃很貴的東西,你要的只是他肯替你慶祝生日的那份心意,你要讓你c6明白此點。

還要令他明白就算是兩夫妻,都不應人身攻擊對方,這樣是很傷感情的。他罵你時你沒有任何反應,讓他討個沒趣,他可能就是喜歡看你永遠屈居其下之表情。瘦又不可能一下子就減下來,何況在太短時間內減,絕對會影響健康。要讓你c6看到自信滿滿的你,才不要讓他看扁才是你要做的事。他怎樣嘲笑你罵你,只要你對自己有信心,公道自在人心,反而顯得他的無聊!就是因為大家相處太久了,他開始不懂得好好珍惜你,他不珍惜你,就不要理他,不要去想他給自己任何的驚喜,要讓他覺得你一點都不在意慶不慶祝,你也不替他慶祝,讓他自己嚐嚐被冷落的感受,他才會懂得以後怎樣待你。
mc <()>

大宅

如果佢平時對你好好就ok啦, 去日本玩開心d

男爵府

引用:Quote:原帖由+Happypearl1010+於+12-10-07+

原帖由 DanielleDarling 於 12-10-08 發表
傻婆,打蛇隨棍上,點都夜晚喺床邊小鳥伊人喊多次,話俾佢知佢成日用呢D厭惡態度去鬧你身裁走樣,係好hurt ...
呢招唔work呀,佢會話我擺明嫌棄你啦,佢鬧人唔理人感受嫁。

男爵府

引用:唔好喊啦樓主,我地祝你生日快樂~+

原帖由 rayrayus 於 12-10-08 發表
唔好喊啦樓主,我地祝你生日快樂~
多謝你啊

男爵府

引用:我同老公快結婚十五年,佢每年生日都無特別

原帖由 loverbaby 於 12-10-08 發表
我同老公快結婚十五年,佢每年生日都無特別慶祝,連禮物都無收,但佢無怪我,反而我生日佢會同我慶祝,例如 ...
日日開心最緊要啦。

男爵府

引用:Quote:原帖由+tiffany119+於+12-10-06+發表

原帖由 judymama 於 12-10-08 發表
係囉羨慕死
係呀,旅行好開心,起碼佢心情好d, 鬧人都少d。

男爵府

引用:我以前又係肥嘟嘟,+又係參加你嗰間,+但好彩

原帖由 雲娜 於 12-10-08 發表
我以前又係肥嘟嘟, 又係參加你嗰間, 但好彩我冇反彈, 仲越來越瘦
算啦, 男人係咁冇心架喇, 我嗰件都皮質遜 ...
你好叻啦,無反彈,你肥底定痩底呀? 咁你係咪keep住做運動同食得好健康呀? 我好唔掂,join過幾次啦,次次都減到,但次次都反彈,都唔敢再join啦。

首頁

尾頁

跳至