夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

Re: 心碎了~男人=難忍!

我都試過唔開心既階段真係好想離婚唔想咁樣過一世 :-( 不過眼見小朋友....真係想像唔到佢地在單親家庭下長大既問題, 當然有機會有問題, 但亦有機會會無問題, 不過總之都係一個未知數黎, 咁有次我襯爹地激怒個女就順勢問佢, 你好似咁唔鍾意爹地咁不如我地搬走唔好同爹地一齊住啦, 咁佢好大反應話唔好, 就係因為呢樣野我覺得即使有時佢真係唔認同或唔鍾意爹地同佢玩既一套都好, 小朋友都真係好須要父母的, 所以我就ignore左佢爹地, 自己一心一意湊大d小朋友再算, 慶幸既係佢終於發現到我同佢有問題兼且大家讓步才可化解 :cry: 所以希望你同你既另一伴都盡快將鬱結解開回復以往既快樂同美好光景 切記小朋友一日一日咁長大好好珍惜呢個時間比個美好既回憶大家

大宅

MAGGIE
我包2餐 LUNCH,AND TEA TIME
你果度請人嗎,我仔下年讀書~我想返近D,我呢度放6:30
返到HOME 8:00~日日都好累~你唔係放星期日嗎?
你地放銀行假OR勞工假
返幾點家?
《樂樂BB天地》全新童裝及女裝 《我係2004年5月12日,7:57pm係屯門醫院出世》

大宅

ringoivy
多謝你~但我個仔係佢爸爸同佢玩先會理佢
可能佢爸爸好小理佢SO呀仔就咁啦~
有時佢爸爸同佢SLEEP,佢會唔制踢佢落床
~~~

剛剛收到個好消息~有份工請左佢,但佢冇同我SAY
係我99同我SAY~佢平時會打比我話我知,
但佢今次冇咁做~~~
《樂樂BB天地》全新童裝及女裝 《我係2004年5月12日,7:57pm係屯門醫院出世》

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我呢度唔請人架啦......因為我做緊呢d係臨時文員..而家我地做緊呢個project為期半年.....半年之後就去第2度做(係附近)....果個就暫定一年~~
我係放星期日架......不過有時我同d同事都會返埋,因為想賺多一日錢呀麻
我地係放勞工假
我返9點~~
咁妳返幾點架?

公爵府

ping:
咁咪好囉......有工返啦~~可能佢返左工...會對妳好d呢~ :wink:

大宅

MAGGIE
得閒出黎TEA 啦~我放銀行假呀~~好過勞工假既
我返9:30am~6:30pm
希望佢會對我好d啦~~~~~
你之前都冇做開文員?

公爵府

ping:
好呀...得閒出黎飲下茶啦~~
妳就好啦...放銀行假~~
我冇呀....之前冇做過文員,呢份係我第一次~~

大宅

maggie
好好把握機會,我都係拿經驗,拿埋個雙糧就會轉第2份~~~~
希望到時人工高d,唔洗靠個c佬

公爵府

ping:
我都係咁話~~一齊努力!

大宅

MAGGIE:
好!唔好比DC佬睇死~~~好似冇佢地會C咁~
我而家最親除左我家人,就係我個仔
老公都親唔過個仔~~~始終仔係流緊自己D血~

複式洋房

不知所謂呀佢...正一自私男人...後生結婚5長久甘點解結婚呀...5好話佢重mei 玩夠...

複式洋房

PingYu 寫道:
唔好意思,借個位發洩下!唔係就癲啦
點解每次唔開心都搵我發洩
我同佢已經第4日冷戰,唔係我唔主動同佢
講野,而係我講咩佢都唔會應我
尋晚可笑到,佢訓係我隔離,我都SEND SMS比佢
佢冇回應,只係話我做D野無聊~~~~
根本件事都唔係完全我錯晒,佢真係慘過

女人黎M,每隔一排就無啦啦唔知發咩脾4~~
真係好難頂!成日話我累到佢冇自由!
成日話我當初一定要生,我都有好多野要放棄
唔係剩係佢!成日話後生結婚唔會長久! :cry:

Dear PingYu,
那你兩個人都係應該係好後生對嗎?
因為如果我係你就唔會理佢添啦,因為佢成日話自己無晒自由,那你又怎樣呢?你咪要失去自由去照顧個仔咩!呢d 咁既男人死左都唔駛恨啦!
佢跟本就係一個好自私既人黎啦,如果唔係點會唔識得體諒你呀! ,不過咁樣喎,佢唔識得諗,你就唔會學佢咁樣啦,因為孩子還細嘛!對嗎?

大宅

X_Tine
係呀~佢真係未玩夠.反而我以前比佢更爛玩,而家都收心養性了~
冇再去玩,返工、放工湊B日日如事~~~
唔知我要等到幾時佢先會定性~~~

大宅

SaSa0158
係呀~咁又真係細既我地我今年21佢22囉~
我梗係唔會好似佢咁啦,如果好似佢咁
我個仔就C啦~但我會等佢既~~~~希望佢終有一日會醒覺啦~~~~~~因為我覺得可以同到對方結婚係一種緣份
所以我都冇諗住咁快放棄~諗就一定有諗到既........但係都係講姐~我都想試下我忍耐程度~

子爵府

好媽媽勳章

算啦...你老公可能搵工辛苦...又無咩人可以同佢傾...佢覺得同老婆講...老婆都唔會明...就收收埋埋...唔開心既時候...就會咩都睇唔順眼...忍唔住發脾氣...如果佢發脾氣唔理你...你咪唔好理佢囉...等佢自己諗清楚...佢而家可能無野做...覺得而家係用又係老婆...著又係老婆...食又係老婆...自尊心問題...等佢搵到野做...就會好d架啦...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

PingYu 寫道:
SaSa0158
係呀~咁又真係細既我地我今年21佢22囉~
我梗係唔會好似佢咁啦,如果好似佢咁
我個仔就C啦~但我會等佢既~~~~希望佢終有一日會醒覺啦~~~~~~因為我覺得可以同到對方結婚係一種緣份
所以我都冇諗住咁快放棄~諗就一定有諗到既........但係都係講姐~我都想試下我忍耐程度~

原來係咁樣,所以我估你地好細過架啦,不過就估唔到真係咁細呢!依家黎講黎去都係因為佢細過囉,而且男人同女人唔同,因為男人係比較無咁成熟同埋d思想係同女仔有分別呢!
如果我係你,我就會同佢離婚,不過呢個都唔係一個好辦法,因為你地有左細路,佢點都會見下佢卦,到時候就係麻煩啦!所以依家就係應該同佢係心平氣和既時候傾下,希望大家可以拿一個好方法去處理現時既沖突,不過你要預左佢無乜反應先得喎,如果唔係,咁樣去傾就會係希望越大失望越大架啦,知嘛!

大宅

onon1022
可惜,佢並唔係因為搵唔到工而了我脾4,
做野辛苦又發脾氣,搵唔到又係咁
梗本就唔係籍口,咁我又唔可以發佢脾4哦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cry:
我都要返工,又要湊仔...唔辛苦嗎

大宅

SaSa0158
AI~~~~~我就唔會講到離婚~我係為左個仔著想,但如果係佢開到聲話離婚,咁我會尊重佢決定~但BB我係唔係比佢的~~~唔知點解我已經喊唔出~但個心就好痛好痛~~~ :cry:

複式洋房

PingYu 寫道:
SaSa0158
AI~~~~~我就唔會講到離婚~我係為左個仔著想,但如果係佢開到聲話離婚,咁我會尊重佢決定~但BB我係唔係比佢的~~~唔知點解我已經喊唔出~但個心就好痛好痛~~~ :cry:

咁你地究竟結左婚幾耐呀!因為如果係好細結婚,咁呢段婚姻就真係危危乎啦,不過我估你老公也曾經想過想離婚,不過可能因為無野做要靠你養,所以咪無出聲囉,如果係咁樣你真係要為自己打算下,不如咁樣啦,你要先打扮下自己先,千萬唔好搞到自己好醜樣咁樣先,然後識多人,礦大自己既生活圈子先,到了最後,如果佢都係無乜反應,咁証實一樣野就係佢已經唔再愛你啦,到時候先再作打算啦!

大宅

SaSa0158
KAKA~~~佢冇做野1星期到咋~~~
而家搵到工了~~~我唔係一直都返工家
係返呢1年先返咋嗎,所以係佢養我多過我養佢~~~
我返得工做文員,唔會唔打扮既,SO我冇驚過
我同佢講過離婚,佢亦同我講過,但最後大家都唔捨得
我唔會再好似以前咁比佢食住~
我之前嬲到,攪晒離婚D野~佢話點解我出去做野成個人唔同晒~因為佢見我喊都冇喊~~~

首頁

尾頁

跳至