自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

攞咗樽要雪藏嘅fresh milk
但係去到保鮮裝 (紙包奶) 嗰度唔想要
隨手放低, 仲要放到貨架最頂嗰層~

點解唔可以好手尾啲行返轉頭擺返入雪柜
咁樣一係浪費咗件貨
一係理貨員唔知過咗幾耐後放返雪柜
會飲壞人㗎

Meowmeowbb    發表於 12-10-22 12:50
dada~0w0~    發表於 12-10-22 12:13
961123    發表於 12-10-21 21:46

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:點解啲人咁㗎? (喺超市見到嘅景象~)

成日見到d肉被周圍放

---生命無價,請支持領養---

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

畀面勳章

D 人要方便, 但太自私

chuchu9999    發表於 12-10-21 23:22

伯爵府

回覆:點解啲人咁㗎

可能我地唔覺意買到過期嘢都有呢方面嘅原因

~~~~~~~~yt美麗心情~~~~~~~~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

多得呢類

侯爵府

鬼唔望佢D人第日買到件咁GE貨返去自作自受~

偷懶喵星人    發表於 12-10-21 21:39

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:小倩 的帖子

我見過更差....
有啲人竟然將盒壽司放到紙包飲品個邊...真係好過份!唔要點解唔放回原處!呢個係佢既責任!拎了唔要好應該放返原來位置囉,好地地就浪費了一盒食物!

Childhood is journey, not a race.

男爵府

小倩 發表於 12-10-21 21:12
攞咗樽要雪藏嘅fresh milk
但係去到保鮮裝 (紙包奶) 嗰度唔想要
隨手放低, 仲要放到貨架最頂嗰層~
成日都見到啦,D理貨員會一路罵,一路放返去,所以有時都會買到有問題的野,可能自己唔知

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

玩具勳章

公爵府

人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

禁止訪問

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

哩啲人唔係第一日出現架啦... 我次次行親 Supermarket 都見啦... 反而賓賓/印印姐姐就好多都好有手尾,如果行到一半唔想要之前拎嘅嘢,佢哋真係會行返去原本個貨架放番低。

除咗亂擺嘢之外,仲有超多超多人,喺 fresh meat 櫃呀、生果櫃呀咁... 揀生果時不停喺個生果表面度度都要番下手指印,打完手印之後仲要 "pak" 番落貨架,而唔係輕輕放... 唉... 佢咁樣一 "pak",唔止俾佢打手印嗰包唔要得,連佢 "pak" 落去下面果包都唔要得啦...

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

其實可以去到收銀處付款畤對收銀員比翻唔想要d貨,我見d人咁做,0K嗎?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

呢d損失,超市打埋數落成本。所以要買貴野囉。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

是是但但 發表於 12-10-21 21:32
我見過更差....
有啲人竟然將盒壽司放到紙包飲品個邊...真係好過份!唔要點解唔放回原處!呢個係佢既責任! ...
我見迌過的更差.....

有啲人買嘢唔知好唔好味,會即時開了來試味,試完唔合味就走,合口味就拿過第二盒/包,試味盒/包就咁放番完位,包裝都好啲容易睇到有人開過,盒裝果啲分分鐘買咗番家先會發覺.

我拿過去比職員睇,佢地話成日都有啲人咁做,一日都唔知有幾多單,話都無佢地附.只係張包嘢拿起放壞貨到.

是是但但  咁變態! 好過份!  發表於 12-10-24 11:35
MKma  咁都得!  發表於 12-10-21 23:35

珊瑚宮

首頁

尾頁

跳至