夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果樓主女女有以上反應, 無論你決定係點, 都請先同女女溝通好, 我知小朋友有時比大人更難接受依d事, 我朋友帶埋仔走, 仔完全唔明點解媽唔不原諒爸, 好唔明點解唔可以見爸爸同返屋企, 結果嬲左媽好一段日子, 而且情緒失控, 所以請三思
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

複式洋房

收左回鄉卡,在港都可以援交。又一賤男!

你囡囡好乖,小朋友見大人鬧交會怪自己,心理壓力會好大。

伯爵府

男人去滾就多多理由,之後返黎又話會改、又話會點,到最後都係唔會(當然有例外的)。

但係,相反地,比佢地知道自己個女人去搵男人(可能只係男性普通朋友去食飯),就話女人比綠冒佢戴,又話要離婚、又話要點,咁佢地自己有冇諗過當初點解要咁對D女人呀,頂綠冒係佢地自己攞黎戴架,當然唔會所有女人都因為個老公去滾而令自己滾埋一份啦。

男爵府

畀面勳章

Ashley_ash 發表於 12-10-25 02:28
回覆 曳曳囡 的帖子

我個個係男朋友, 好彩個一巴有打醒佢,佢有改而家我地仲一齊緊.

我發覺呢巴係打唔醒距咖係呢2日距唔單止無理我,哄我~仲因D小事發返我脾氣~嬲返我轉頭

男爵府

畀面勳章

.

男爵府

畀面勳章

回覆 wubobo28 的帖子

距就可能睇死我呢一樣~我無地方可走..好多顧慮走唔到去邊~~

男爵府

畀面勳章

回覆 BigPig阿花 的帖子

我見你簽名..你應該都係一位基督徒?

距都係........以前同距一齊我見距都好虔誠~真係好愛耶穌~問親邊個係距第一位~距都答天父............
但...........現咖點解??點解距可以變成甘???
思想念歪晒~~~~~~~~~~你可以教下我點做嗎????

伯爵府

曳曳囡 發表於 12-10-26 15:29

我見你簽名..你應該都係一位基督徒?

首先, 人就係人, 無人會係聖人, 就算佢幾愛耶穌都好, 軟弱就會犯罪, 基督徒也是人, 我咁講大家別誤會我立場, 我只係想帶出每個都會犯錯, 不論佢有無信仰
我地同樣都會犯罪, 只不過睇下係咩, 作為一個女人, 我都明你的心痛, 好似我講我朋友的case咁, 男人對出軌的定義有好多種, 我朋友老公就覺得佢自己只係思想上出軌, 未食到入口就唔係出軌

你話你老公係基督徒, 咁你呢? 你唔係都唔緊要, 如果你重想比機會你老公, 不如你地大家一齊祈禱, 睇下你老公想唔想靠神去改過, 而家似乎係睇下意志可否戰勝心隱的時間, 你同你老公講下, 當誘惑來到時, 佢可否自己也祈禱戰勝依d 事先?

但你要預左都不能一時三刻, 因為果班豬朋狗友成日會引你老公, 你又可以同你老公傾下, 當果d朋友再call佢時, 佢可否記得又祈禱求神比佢skip 晒依d call呢

我咁講係因為見你的描述, 如果佢依然愛耶穌, 希望佢願意真心祈禱認罪悔改, 係依個時候你亦不妨為佢為自己多祈禱

事實上, 我地真係無咩可以做到更多, 要分開多容易, 要原諒先係學習的功課, 無論最終結果如何, 我相信而家你可以做的就係鼓勵下佢脫離現今的境況
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

男爵府

畀面勳章

距係~我唔係..
其實係第一次比我發現時~我都每個星期日有同距同埋呀女一齊返距教會~一齊去祈禱~我當時都有問過距~神幫唔幫到你抵制你既心引~~距話去一次唔得就去多幾次~所以我都覺距係有呢個心去改~但用左一個月時間~神好似都幫唔到距

伯爵府

曳曳囡 發表於 12-10-26 17:37

距係~我唔係..
唔好理人對唔對付, 真心問自己, 如果都重係想比機會佢的話, 如果你真心想佢改過, 就算你未信都好, 你都可以為佢祈禱, 其實, 而家又可以做到d咩? 你為佢祈禱, 亦鼓勵佢祈禱, 無錯, 佢而家果d 係引黎架, 個時間係神果到, 唔係我地到, 我地求神去幫助, 但係人知個結果係點架, 但你都唔為佢祈禱, 相信佢只有沉淪
唔信的人, 當然用好多說話去打擊信的人, 但好似我之前個reply咁講, 人係無完美的, 都會犯罪

你今日為佢祈禱就好似種下種子一樣, 但你唔會唔知佢幾時發芽, 會否發芽, 但你唔做, 就無機會發芽, 你可以先為佢祈禱遠離班豬朋狗友

我都知依個時候好難過, 好難捱, 我地做唔到的時, 但神可以, 你試下為你自己同你c6都祈禱, 求神比你睇到可行的路

別墅

引用:去玩唔代表唔愛個屋企,男人性同愛分得好開

原帖由 cheukhei 於 12-10-23 發表
去玩唔代表唔愛個屋企,男人性同愛分得好開。
但我相信無女人鐘意同人分享個老公囉

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:+本帖最後由+曳曳囡+於+12-10-26+15:14+編

原帖由 曳曳囡 於 12-10-26 發表

見距甘~我係前晚等呀女訓左終於忍唔住再問距~點解你仲可以甘 ...
我睇到忍唔住,希望你老公真係醒啦!

複式洋房

回覆:狠狠的一巴,希望可以打醒你............

樓主,我的情況同你一樣!老公成班豬朋狗友,又係成日上深圳玩,我見老公個微信,有同大陸女仔傾偈,又問下人有無掛住佢!佢不斷否認佢地有野,只係吹水!我都吾知點信佢好!

最慘係佢工作返夜多,大條道理呃我話返工,結果就上左深圳,我都吾知可以點,佢反而話我吾信佢!只可以講一句,男人真係好自私!

男爵府

畀面勳章

其實..我仲相信距本質唔係壞....只係工作壓力大~受唔到誘惑~~而距果班豬朋狗友又係同事來既...叫距遠離真係好難...呢D要睇距自己定力~距意志堅定改唔~我都已無力再去幫距了..
我都無同距講過野了~呢幾日個人好累~謝晒甘晚晚半夜扎醒又訓唔到~:-(
昨日我都知道應該自己返左教會(因為聽到女打電話比距問距去左邊,做咩唔帶埋距返甘)

男爵府

畀面勳章

回覆 crystal2442 的帖子

呢2日距都有哄下我,道歉過.有話唔再去甘~但...我現咖真係信唔到距講既野~距再次講既承諾我只能用唔出聲來比回應距.....

男爵府

畀面勳章

回覆 yeehong 的帖子

距都係用返工時間去甘你真係要睇緊D

複式洋房

回覆:曳曳囡 的帖子

佢果d係飲野落club識,佢d朋友全部香港有女,深圳又有,我怕佢又學佢d朋友,大陸又搵返個,因為係班fd面前吾衰得,到時有真感情就死!因為我覺得佢追緊人囉!只係佢死口吾認!

如果你老公識果d係骨妹都無咁驚!因為擺明吾會玩真感情!試下改變下自己,睇下滿吾滿足到佢,男人真係好膚淺架!女人作下假都要!可能你會覺得好委屈,好污蔑!但你都話佢本質吾壞,可能一時心野,又或者係班朋友面前吾衰得,只要佢個心仲係對住你,有朝一日係會玩夠,或覺得好對你吾住而收斂!

大宅

曳曳囡 發表於 12-10-29 16:07

其實..我仲相信距本質唔係壞....只係工作壓力大~受唔到誘惑~~而距果班豬朋狗友又 ...
這段日子辛苦你和女女了。不如你們考慮參加以下這個營會,許多夫婦的婚姻都在此得更新,不一定兩人都是基督徒才可參加:

恩愛夫婦營:
http://www.cffc.org/camp_intro?char_set=zh-tw

我都鼓勵你和他一起返教會,一起為你們的婚姻和家庭守望。

伯爵府

曳曳囡 發表於 12-10-29 16:07

其實..我仲相信距本質唔係壞....只係工作壓力大~受唔到誘惑~~而距果班豬朋狗友又 ...
希望你c6願意同你一齊走出幽谷, 亦好希望佢願意再次跟你一齊去教會, 我地做女人就係有好多時都好似好蝕底, 因為要顧全大局, 人可以做到的事有幾多, 為佢默默禱告係其中一個出路
我地每個人到最後都要向神交待的

你要加油呀, 瞓唔好都要休息多d, 你無精神好辛苦, 又要照顧個女, 神幾時都開左個門口比你去佢的教會, 亦張開佢的手托住你

首頁

尾頁

跳至