母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

少咗好多好多~~~

請問如果全職媽媽餐餐比bb啜,咁仲駛唔駛泵奶保持奶量呢?

呢幾個星期間中有一兩日六筒豬會返99屋企渡假,咁我係屋企就會泵奶,但係發覺奶量比之前少左好多好多,以前返工一日埋身食一餐都可以泵到33安以上,宜家一日就只得18-20安,10個鐘唔泵都唔會有漲ge感覺...有d擔心 :-( :-(

會唔會因為以前泵奶日日飲organic milk tea...宜家埋身餵唔飲就少咁多奶呢...

六筒豬7.5月..都係得16lb...細b一個....好驚佢唔夠食...同埋佢食得好密,2-2.5個鐘到就要食.....佢又唔like食糊仔....... 咁點算???

有無人可以幫吓我呀?

子爵府

Re: 少咗好多好多~~~

晞嵐豬都唔鍾意食糊仔,但係鍾意食粥仔,不如你試下煲d粥仔佢食啦!

禁止訪問

睛靈勳章

Re: 少?好多好多~~~

男爵府

不如試吓加啲baby food, 有啲味可能bb會like啲喎, 我豆豆至愛apple

男爵府

也可以試下加一舊瘦肉落d粥仔到,坐d味出來,舊肉唔駛俾bb食,我試過幾好味.

大宅

Hello Gadaleo,

I share your worries because Lulube doesn't like to eat many kinds of solid foods apart from mama's milk.

For some babies, the situation will get better when he/she grows older. But there are a few which the problem will persist.

Try other kinds of food, e.g., egg yolk, yoghurt, cheese, ABC pasta mixed with sauce. If your baby likes any one of these, you can tell that it's not that baby doesn't like to eat, but she is a picky eater and chooses what to eat.
  Lulube was born weighing 3.2 kg

別墅

各位:

真係唔該晒你地,我會繼續努力谷肥六筒豬ga....
呢兩日病得犀利左...結果要由62,99接返六筒豬先la :-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊