家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於下定決心買了第一次一手匯豐

我係142.1買了一手, 都好高, 心有點擔心又會大跌.... 但等了兩日都不回, 希望作長線投資會無事啦!! 請大定比d心靈上的支持!

水晶宮

Re: 終於下定決心買了第一次一手匯豐

放心長線, 升跌都好有息的!!!!!!
自由太多會令世人失去平衡

子爵府

我都支持你,只係我冇$$$$,如果唔係我都會買一手

大宅

放心啦....匯豐有買貴,唔會買錯既.....長線收o下息不知幾好...

大宅

多謝你們你支持, 我個人真係無咁擔心, 多謝晒!

洋房

長線 ok,

複式洋房

一手幾多$?除匯豐仲有其他選擇嗎?

男爵府

放係度收息都好啦, 好過放落銀行

男爵府

1手400股, 而家佢 141.2 買 x 400 = $56,480.00

民房

142.1 is quite expensive.
But once it got through 140, it is safe to stand above this price, don't worry!

子爵府

希望佢可以追番過去幾年落後升福

大宅

kendrama 寫道:
一手幾多$?除匯豐仲有其他選擇嗎?

聽講"煤氣" 都幾好...

大宅

有你地的支持, 現在對呢隻股都有番好大信心, 升只係時間問題, 點都好, 係呢個網, 除了學懂投資既知識外, 原來呢個網的朋友們都好有人情味!!! Thanks a lot!

複式洋房

買賣股票我是門外漢,可否告訴我一手匯豐股,會派幾多息?一年派幾多次息? ?-(

大宅

Charlotte_Hung 寫道:
買賣股票我是門外漢,可否告訴我一手匯豐股,會派幾多息?一年派幾多次息? ?-(

其實我都係唔多識....

好似一年派4 次息....次次唔同o架...

大宅

匯豐一年派息四次,每隔三個月就有息收,有三次每股大約收$1.1,末期息(年頭派發)會有雙倍(即$2.x),最近股價升左,因此息率相對減少,不過都有4厘。恆生都一樣咁派,不過股價平d,所以有5厘息。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔好意思~ 我多口問句, 點解$13X 果時你唔去買既?

我個人覺得比較貴左少少~ (希望唔影響到你心情)

複式洋房

barkley, HH,

Thank!

大宅

miffymiffy 寫道:
唔好意思~ 我多口問句, 點解$13X 果時你唔去買既?

我個人覺得比較貴左少少~ (希望唔影響到你心情)

冇得咁講既...我覺得...我夠120.xx 時買左啦...咪係130.xx 時賣番出去....咁我依家都未賣...就發達啦....

大宅

我都幾黑, 昨天買, 今天股市就跌成200幾點!!!!

首頁

尾頁

跳至