2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

暖水凍水都試過,都係唔肯飲。但就好鐘意飲湯、七星茶,因為有味

別墅

回覆:點先可以令bb飲水呀?

煲粥時落多d水,水滾後再煲多陣先𢳂起,入奶樽餵。老人家教嘅,水有米香又有營養。

子爵府

我個囡都係, 無味唔肯飲.試過比米水佢飲, 飲左幾啖, 一野噴返哂出黎, 攪到我成身都係. 之前用匙根餵都叫肯飲幾啖, 依家又唔肯飲. 暫時唯有想佢飲水果陣落小小(真係好小)奶粉落奶樽到吊下味, 但係長遠都唔係辦法. 岩岩買左個學習杯比佢, 希望佢玩下玩下咁肯飲多d水啦.

別墅

引用:我個囡都係,+無味唔肯飲.試過比米水佢飲,+

原帖由 豬C9 於 12-11-05 發表
我個囡都係, 無味唔肯飲.試過比米水佢飲, 飲左幾啖, 一野噴返哂出黎, 攪到我成身都係. 之前用匙根 ...
哎呀!一樣呀!我都試過用好小奶粉開比佢飲,又係飲左幾啖唔飲,呃唔到佢呀。我有比學習杯比佢玩,佢都唔肯飲

民房

試下系佢面前扮飲, bb鐘意學大人.

別墅

回覆:bajok 的帖子

我都試過呀!頭1啖得,之後就唔得啦!

回覆 Winkykiki 的帖子

好呀Winkykiki,試下加片檸檬/蘋果係開水度,或開稀嘅果汁、自己煲梨水/竹蔗水/唔太油膩嘅湯水都可以飲。唔需要逼BB飲水,媽媽可以不斷嘗試。

大宅

試過煲雪梨水,用杯仔餵。。。點都唔肯飲唯有用針筒。。。飲水好好似迫佢食毒藥咁好彩佢啲便便好軟身

男爵府

我初初用匙更餵,呢兩日佢識用吸管了

別墅

回覆:田田媽 的帖子

甘叻叻?點training?佢仲未肯用學習杯

禁止訪問

畀面勳章

回覆:Winkykiki 的帖子

大宅

畀面勳章

暖水加入一兩片新鮮水果,例如蘋果,啤梨,雪梨

--------------------------------------------------
懶人煲飯/粥仔法 http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6915520
菜冰粒 http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6915580

複式洋房

我b都唔肯飲

洋房

阿囡唔要奶樽, 我用杯飲水俾佢睇, 遞俾佢飲佢肯飲. 其實都係水, 我估佢想學大人.

首頁

尾頁

跳至