在職全職

跳至

首頁
45678...33

尾頁

別墅

回覆 jessiechen 的帖子

睇左啦!醫話係支氣管炎,要食抗生素。:

大宅

引用:回覆+jessiechen+的帖子 睇左啦!醫話係支

原帖由 er325730 於 12-11-14 發表

睇左啦!醫話係支氣管炎,要食抗生素。:
俾多d水佢飲,咪俾佢吹風呀!
你自己都保重,多休息!因為你都病埋就照顧唔到佢架喇

大宅

回覆:75-76 媽媽入來傾下啦!

大家好!我係全職媽咪!一個仔仔,就快十一歲。

別墅

加油呀, 我舊年都係見左3間都唔收, 因為實在太大競爭, 後來搵到間村校有位, 即見即收, 其實村校有D都OK, 多D打聽下, 話唔定你今個星期見個間會收呢!

別墅

回覆 gladystt 的帖子

我同你差唔多諗法, 而家經濟咁差, 自己份工都唔知可以做幾耐, 想生多個都唔敢, 一個收工啦!

別墅

回覆 Eddyvivi 的帖子

好羡慕你個仔咁大呀, 我個仔而家先2歲半, 想請教下湊仔有咩心得? 有咩辦法可以令個仔坐定D?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大家好,我有一個女讀K1..
好想要多個,時間無多,
期間試過揍女冇做野.
刚返新工4個月,唔敢試住呀
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

大宅

78, wish can get 1. Blessing me.

子爵府

引用:回覆+jessiechen+的帖子 加油呀,+我舊年都

原帖由 fionfred 於 12-11-15 發表

加油呀, 我舊年都係見左3間都唔收, 因為實在太大競爭, 後來搵到間村校有位, 即見 ...
多謝你呀,不過我其實已經唔係揀名校,都係近屋企的普通幼稚園,估唔到今年競爭真係咁大,不過今日收到一間offer下午班,我唔係咁想個仔返下午班,而家都唔知應該交留位費定接受上午班waiting

子爵府

引用:78,+wish+can+get+1.++Blessing+me.

原帖由 Anisalai1908 於 12-11-15 發表
78, wish can get 1. Blessing me.
加油!有志者,事竟成,放鬆心情自然會有

大宅

Thx ;)

大宅

fionfred 發表於 12-11-15 09:28
回覆 gladystt 的帖子

我同你差唔多諗法, 而家經濟咁差, 自己份工都唔知可以做幾耐, 想生多個都唔敢, 一個 ...

同意!萬一無工開,大人挨苦之餘,小朋友又要挨...
所以寧可生一個算了

大宅

jessiechen 發表於 12-11-15 21:43
多謝你呀,不過我其實已經唔係揀名校,都係近屋企的普通幼稚園,估唔到今年競爭真係咁大,不過今日收到一間 ...

返下午班的時間唔太好用,但對於第一次返學的小朋友而言,唔會要特別早起身。不過要視乎你小朋友有冇午睡習慣,若有:需考慮開學前能否戒掉此習慣!否則,小朋友的精神狀態會支持唔住呢~

大宅

回覆:fionfred 的帖子

在幼稚園階段,我給仔仔學珠心算及圍棋等等。等佢由細到大都習慣比較靜態既學習氣氛。所以佢由細到大都比較乖,少令我操心!

大宅

引用:在幼稚園階段,我給仔仔學珠心算及圍棋等等

原帖由 Eddyvivi 於 12-11-16 發表
在幼稚園階段,我給仔仔學珠心算及圍棋等等。等佢由細到大都習慣比較靜態既學習氣氛。所以佢由細到大都比較 ...
係咪真係關事,我個大女好好動,但我就俾佢學跳舞,唔知係咪咁重嚴重

VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

別墅

有無咁细個BB(3個半月)就要睇醫生食抗生素?

大宅

er325730 發表於 12-11-16 10:18
有無咁细個BB(3個半月)就要睇醫生食抗生素?
係咪好嚴重呀!!如果唔係應該都唔洗,通常喉嚨發炎先食

http://www.baby-kingdom.com/?154716

大宅

早晨!!!咁多位!呢兩日真係好多野做,上來都無時間呀!!!

大宅

purple_lily 發表於 12-11-15 22:10
返下午班的時間唔太好用,但對於第一次返學的小朋友而言,唔會要特別早起身。不過要視乎你小朋友有冇午睡 ...

贊成呀!!!下午就真係無咁好用架,如果初初返學就真係可能唔洗BB一早起身,但都要睇下你BB早唔早起身,我兩個小朋友就一早就起身,所以個時都係上午班,費時煩呀!!!

複式洋房

回覆:celialing 的帖子

兩個相差太多啦,所以佢哋有代溝,但好彩哥哥大啦,自己可以攪掂自己,唔需要擔心

首頁
45678...33

尾頁

跳至