親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有冇去過海龜島? 我打算帶一個4歲和9 歲旣小朋友去看一看。請問這裡是否值得一看呀? THANK YOU!
我係"凱晴"呀. 於10月19日出世同大家say hello呀. 10/19 --- 3.4kg4/21 -- 8.37kg

瑪瑙宮

好媽媽勳章

很值得去, 我 2 個小朋友好開心 .... 不過你要早 book 早 plan, 最平間 crystal quest 要 9 個月以上先 book 到, 我上次 11 月先 book 下一年 7 月都全 full ..... 最後係要同貴 d 既 travel agent sabah booking 先 book 到 3 間房 !!

不過 sandakan flight 又 book 好哂, 無可能唔去 .... 貴左一倍都要照去, 不過真係睇到 .... 小朋友好開心 !!!

KIMKIMNANA  想問如暑假去, 應該幾時訂機位和crystal guest呢??  發表於 12-12-14 09:40

男爵府

回覆 chickenwing2006 的帖子

咁誇張 ?!?!

男爵府

chickenwing2006 發表於 12-11-30 12:14
很值得去, 我 2 個小朋友好開心 .... 不過你要早 book 早 plan, 最平間 crystal quest 要 9 個月以上先 b ...

如果想暑假去... 咁應該何時book呢???

瑪瑙宮

好媽媽勳章

KIMKIMNANA 發表於 12-12-3 13:57
如果想暑假去... 咁應該何時book呢???

我要再搵個 email address 先 ......
暫時得個 tel & fax # , 都可以打去問問 ..... 呢間係島上面指定既公司, 另外個 D 都係艇仔收左客再同呢一間 BOOK ..... 佢報價係最平, 其他個 D SABAH BOOKING 比佢貴 2 倍有多架 , 建議先問左幾時有空檔先去 BOOK 機票 ..... 佢房間數目有限, BOOK 左 tickets 無得上島就掃興架啦 !!!

KIMKIMNANA  謝謝!  發表於 12-12-14 09:35

瑪瑙宮

好媽媽勳章

回覆:沙巴海龜島

Crystal Quest contact infos ^^

KIMKIMNANA  謝謝!  發表於 12-12-14 09:35

珍珠宮

咁埋單要幾多錢一人呀 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

youhello507 發表於 12-12-3 15:33
咁埋單要幾多錢一人呀 ?

我係 SABAH BOOKING BOOK ..... 可以 SEE SEE 佢地個 WEB :

http://sabahbooking.com/tour-69

KIMKIMNANA  thank you very much!!!!!!  發表於 12-12-14 09:36

瑪瑙宮

好媽媽勳章

其他人既 BLOG , 經 CRYSTAL QUEST 平好多 :

http://blog.yam.com/lils/article/40630897\"\"\"\"\"\"\"\"

KIMKIMNANA  再次多謝  發表於 12-12-14 09:36

瑪瑙宮

好媽媽勳章

仲有多一個可 SEE SEE :

http://blog.yahoo.com/_X3MLIAUN5FXORRND5JWKYH655A/articles/25302/category/%E6%B2%99%E5%B7%B4%E5%B1%B1%E6%89%93%E6%A0%B92010-16%E6%97%A5%E9%87%8E%E4%BA%BA%E4%B9%8B%E6%97%85

KIMKIMNANA  嘩....  發表於 12-12-14 09:36

珍珠宮

唔該哂.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

crystal quest contact infos :

海龜島西靈岸島 (Selingan Turtle Island)
Crystal Quest Sdn. Bhd..
Email : [email protected]
Tel : 6089-212711 or 6089-221657 (Stella)

大宅

有沒有JM知道除了沙巴,還有那兒可看到?

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章

vicky_cheun 發表於 12-12-3 19:45
除左西靈岸島,好少地方會全年都見到海龜,因為呢個島好多年前已開始人工保育。 ...

hello 圖圖 ma , 你好呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

ILMAMA 發表於 12-12-3 19:11
有沒有JM知道除了沙巴,還有那兒可看到?

聽人講香港南 x 島都好似有海龜睇呀 ..... 不過有無甘大型, 甘有秩序安排就唔 g 嘞 :loveliness:

KIMKIMNANA  真??   發表於 12-12-14 09:37

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章

vicky_cheun 發表於 12-12-3 21:50

南丫島一年都無一隻呀,惠洲果邊都係,但係佢係養大D海龜先放生,而且仲要俾 ...

我老公個次好好彩, 等佢地 CALL 我地時無意中係男 TOILET 入邊見到一隻走甩左 .... 佢拎番出黎比工作人員時, 講個身軟林林好得意, 不過我地見佢係甘 BABY 唔敢摸 .... 目送佢番番佢個沙堆度咋 :lol

瑪瑙宮

好媽媽勳章

vicky_cheun 發表於 12-12-3 21:50

南丫島一年都無一隻呀,惠洲果邊都係,但係佢係養大D海龜先放生,而且仲要俾 ...

甘又係 .... 係前排係 FACEBOOK 見到有朋友去左, 細好多又得 1-2 隻甘架咋

首頁

尾頁

跳至