2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:在職媽媽返工日pump一次,其餘時間埋身。今

原帖由 Jckmom 於 13-06-10 發表
在職媽媽返工日pump一次,其餘時間埋身。

今日lunch pump得比平時少咗,响度諗就使唔使一歲轉奶粉 ...
唔好俾姨媽嚇親!黎m食木瓜好work架係!無錯會少左,不過一定夠埋身食吖!

大宅

回覆:carr_chap 的帖子

希望係假像啦,嚟得一日又冇咗,而家希望餵到兩歲

大宅

引用:希望係假像啦,嚟得一日又冇咗,而家希望餵

原帖由 Jckmom 於 13-06-17 發表
希望係假像啦,嚟得一日又冇咗,而家希望餵到兩歲
你就好啦……我媽咪不斷用溫柔方法叫我4pm唔餐俾一餐粉

別墅

陪月勳章

hi..我都係全人奶..己經餵到十一個月啦...

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我都重係全人奶
你地小朋友有無食其他嘢?

大宅

引用:我都重係全人奶你地小朋友有無食其他嘢?

原帖由 poling0306 於 13-06-20 發表
我都重係全人奶
你地小朋友有無食其他嘢?
有食其他野,糊仔,餅乾,河粉,粥仔,香蕉,蘋果,等等

大宅

回覆 carr_chap 的帖子

我在第四個月已黎左, 之後不定期又間唔中黎下...
我係多奶媽, 奶多度可以比大細仔飲
激死

伯爵府

回覆:全人奶揮手區*

舉手先奶媽

禁止訪問

大宅

引用:想問你哋bb有冇好易醒,半夜又要夜奶,好累

原帖由 Annie888 於 13-06-22 發表
想問你哋bb有冇好易醒,半夜又要夜奶,好累呀!
有呀,佢不嬲都醒瞓似足佢老豆,而家同我地同床瞓, 一晚起碼食兩次,所以我唔使pump完奶先返工,而家只係响公司lunch pump一次

大宅

引用:Quote:原帖由+Jckmom+於+13-06-17+發表希望

原帖由 carr_chap 於 13-06-19 發表
你就好啦……我媽咪不斷用溫柔方法叫我4pm唔餐俾一餐粉
我99 而家都成日話就嚟一歲, 佢咁細粒買定d 奶粉比佢食,淨飲人奶唔夠。
同埋話都一歲出街餵唔方便餵就帶d 奶粉比佢食。
事原係我同個仔出街,佢有街去就唔嘈要食,我冇為意,bb 就6 個幾鐘冇飲冇食都冇嘈, 99 就話佢咁奀仲要餓佢,帶定奶粉比佢食方便d 喎:;pppp:

大宅

我都係全人奶媽~ 都餵左十一個月啦... 希望仲可以餵落去啦

大宅

引用:想問你哋bb有冇好易醒,半夜又要夜奶,好累

原帖由 Annie888 於 13-06-22 發表
想問你哋bb有冇好易醒,半夜又要夜奶,好累呀!
我一晚至少起2次架,夜晚嗰d係心癮,都唔係飲好耐嘅

禁止訪問

大宅

引用:回覆+carr_chap+的帖子醒幾次真係好累,又

原帖由 Annie888 於 13-06-25 發表
回覆 carr_chap 的帖子

醒幾次真係好累,又病倒了,有冇人教我點介夜奶?
我之前去旅行,99睇呀b就冇飲過,所以佢一日跟你同房都好難唔飲夜奶架

大宅

回覆 Annie888 的帖子

有, 而家細仔好銀皮,佢喜歡埋身啜住我訓, 半夜1-2次閒閒地
好在他好乖一比佢啜就訓, 啜飽就"彈的"半著我訓番, 哈

感覺好疲勞但好甜

我每次M 到前例牌會感冒, 雙管齊下奶量急跌

最近上星期LUNCH TIME 公司泵奶原本由300ML 跌到得得150ML.......

跟住勁飲豆漿, 木瓜湯....等

M 完後病又好D 後, 約1星期, 奶量回升番....

大宅

引用:回覆+Annie888+的帖子有,+而家細仔好銀皮,

原帖由 mcki 於 13-07-02 發表
回覆 Annie888 的帖子

有, 而家細仔好銀皮,佢喜歡埋身啜住我訓, 半夜1-2次閒閒地
彈的我個初的

男爵府

回覆:全人奶揮手區*

而家你地呀b一日飲幾多餐奶?我呀b日頭飲得幾安奶,唔知夠唔夠營養呢?!

大宅

引用:而家你地呀b一日飲幾多餐奶?我呀b日頭飲得

原帖由 littleantant 於 13-07-06 發表
而家你地呀b一日飲幾多餐奶?我呀b日頭飲得幾安奶,唔知夠唔夠營養呢?!
我有一餐泵(4pm餐),飲到6-8oz有時/£¥再加麫包,早晚埋身,午同晚餐固體。

首頁

尾頁

跳至