時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

上面來了水貨客,霸佔差不多全個上水站和其他東鐵站,港鐵沒反應;香港人在旺角站交收拍賣品或其他野,港鐵抓到就罰二千至五千!
上面法x功橫額掛路邊擋行人車視線有人看住就不需拆,但其他港人橫額紙皮就要被拉罰錢
上面來了職業乞丐群,警方視而不見,港人何伯乞討了五元,就被拉、被關押兩天、被罰款二百元!

您道,哪裡出了問題?唔通香港人好蝦。

男爵府

回覆:政府警方港鐵歧視港人包庇上面人,他們就冇事我們就要罰

我都有同感,究竟而家香港人還有没有地方生存!我發覺就來連hk bk,都不能幸免啊?!

象牙宮

2024年龍年勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

amythepooh 發表於 12-12-7 16:31
上面來了水貨客,霸佔差不多全個上水站和其他東鐵站,港鐵沒反應;香港人在旺角站交收拍賣品或其他野,港鐵 ...
其實係區區既分區負責人處理手法唔同,唔得統一羅

珍珠宮

好媽媽勳章

我都覺得有咁嘅情況, 我地連二等公民都不如

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

法輪功的Banner在鬧市亂咁掛,食環署就話係「私人財產」,唔拆得。但係露宿者、阿婆的家當同紙皮就唔係「私人財產」,即刻掃走,無情講!食環署唔係欺善怕惡又係乜?

毛孟靜:我去問民政局,怎地這些 banner 通街都係,不見得拆?答: 因為 24 小時都有人⋯⋯看守,即有人認領,即屬私人財產,碰不得!咁都得?

陳健明今年2月被食環署清走財物,向政府追討賠償,卻等不及判決、於10月19號病逝,昨日舉殯。政府賠償每名露宿者2000元,拒絕道歉,遺孀美華慨嘆「一條人命只值2000元,是否太賤價?」她表示,兩夫妻露宿街頭,全因綜援租金津貼,不足以租住劏房。

毛孟靜原文:http://www.facebook.com/ClaudiaMoManChing/posts/379933775428624

「一條人命只值2000元」
http://thehousenews.com/personal ... 80%BC2000%E5%85%83/查看更多

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

公爵府

引用:我都有同感,究竟而家香港人還有没有地方生

原帖由 happy33 於 12-12-07 發表
我都有同感,究竟而家香港人還有没有地方生存!我發覺就來連hk bk,都不能幸免啊?!

...
講得好!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

仲有,點解d big 6 隨處痾💩就得,但係香港人掉舊垃圾又或者我地隻狗痾係條街都話要罰錢?

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

子爵府

本土港人要做二等公民,鍾卓萬年代就話華人被壓,家下回歸左,正苦又厚此薄彼!真係唔知係咩世界!

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

香港嘅警察同法治越來越… 垃圾。咁…點解香港人仲要交稅?要攞錢就揾香港人笨,其他嘢就側側膊當睇唔到聽唔到,都唔好咁過份囉! 之前班水貨PK攪到我亞仔歲幾時無奶粉轉完一個牌子又轉第二隻,佢地大袋細袋拖返上去唔抽稅?

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

香港人好蝦 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

公爵府

香港人好快連講野都俾人罰錢

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:仲有,點解d+big+6+隨處痾💩就得,

原帖由 susumi123 於 12-12-07 發表
仲有,點解d big 6 隨處痾💩就得,但係香港人掉舊垃圾又或者我地隻狗痾係條街都話要罰錢?

...

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

尼個社會愈來愈畸形

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

若要人不知 唔好咁低B !  : P

首頁

尾頁