母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先1-2點, 我沖緊涼, 但阿仔又扭肚餓咁, 於是老公就拎左包4安泵奶餵左阿仔飲啦.
擰轉頭, 兩點半阿仔又扭肚餓?! 咁好啦, 我又埋身俾佢食啦, 一食就又食左35分鐘.
點知! 一抱起佢掃風, 佢就同我瀑布咁嘔左好多出黎... 唉.. side哂我d奶....
果頭嘔完, 就又一路狂喊, 唔肯訓覺豬..
我泵左半個鐘多d, 儲返四安奶..
佢就喊足咁耐, 俾手指佢啜, 佢好似又想食奶咁?! 最後我岩先4:24am又質隻奶俾佢食, 佢食到依家都未停口! 一個14日大既人仔! 真係有咁大食量架咩??!!??!! 雖然佢出世算重磅.. 都有3.745Kgs.. 但真係有咁誇張架咩?!
mouth:

大宅

回覆:R爆頭...

啜到4:58am自己離口, 諗住可以掃風, 之後抱上床仔訓啦.. 點知一抱起就又狂喊!
隔左十分鐘姐.. 5:09am就又要食住奶先肯收聲唔喊....

咁我今晚即係又唔駛訓?! 我聽日仲要同佢返健康院架........

大宅

岩先5:19am又再自己離口了, 希望今次係真架啦!! 我已經好好好好好好好好好好好眼訓喇!!!!!

別墅

似當你奶咀

大宅

回覆:amy.0712 的帖子

係啦,唔好比佢習慣咗呀。不過,我覺得佢有機會係缺乏安全感。

子爵府

BK Milk勳章

其實。。第一佢得14日食4安??好似太多。。第二其實bb飽得濟都會喪喊的。再餵佢當然嘔。飽到嘔

大宅

回覆:sumsumama 的帖子

有時候, 當我一耐冇抱佢 (由我媽或者我老公理佢多d既時候), 佢就又會喊住咁要搵阿媽=我... 我一抱佢, 唔知係咪認得我陣味, 真係會即刻收聲的! @@

大宅

回覆:cph_cs 的帖子

今朝凌晨5:19, 佢真係食完肯俾我抱上床訓覺豬了..

大宅

回覆:tisomoso 的帖子

我都唔太相信佢點解食咁多...
等我下次再俾泵奶的話,
就唔俾咁多, 睇下係咪會早左肚餓先...

侯爵府

回覆:amy.0712 的帖子

第一次嘅4安已經夠,佢喊,你咁快又埋身比佢食,佢個胃好細喳,你比咁多佢食,飽過頭頂住咪嘔番出嚟囉,有時BB喊都有其他原因,慢慢摸索就知,佢宜家未夠一個月,最好2-3個鐘喂一次。

大宅

回覆:Meir079 的帖子

真係要再細心d摸索下先得了...

我右邊胸紅左一撻果度又唔知通到未..
根本都冇咁多時候+咁多對手手腳腳去做咁多野..
唉!! 又要湊b, 又要餵奶, 又要煲廿八方, 又要顧埋阿貓, 又要泵奶, 又要盡快試推鬆返個胸...
老公整乜都慣左開口問我... 最衰都係我自己以前縱慣佢... mouth:mouth:

阿仔喪喊, 放在high chair搖下佢, 但都唔肯收聲, 佢就一味真係齋搖就算.. 我唔出聲叫佢抱下佢, 同佢傾下計, 問下佢咩事啦. 老公就真係先至去抱下問下傾下咁....... 天呀! 俾多千對手我都做唔哂理唔哂咁多野架...........

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊