母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

食左兩日, 每日一次食左少少, 但我好似食到d感冒返返黎咁... 今朝起身又想咳痰了..

係咪唔可以再食住呢?
我媽係果d乜都唔識, 但又要聽埋哂呢個c9果個c9話乜乜乜就信到十足果類人..
但我講親咩道理俾佢知, 佢就一句\"得\"埋黎同我講, 叫我唔好同佢講道理.... 問您死未! 真係俾佢吹到啤啤聲....,

子爵府

回覆 amy.0712 的帖子

如果係寒咳, 食薑可以止咳, 熱咳就唔好食, 因為燥.

子爵府

回覆:amy.0712 的帖子

我之前坐月係搵中醫補身嘅。佢話薑醋係民間食療咁,未必個個人都要食,如果受唔到咪食隻蛋唔好飲咁多醋喎。

子爵府

回覆:因為夠左十二朝, 我媽要我食豬腳薑醋..

食完感覺唔良好咪唔好食,唔係人人都啱食,本身燥熱的就唔受得㗎啦

侯爵府

無聽過食薑醋,會感冒,是否凍親呀?宜家天氣時熱時凍,何況感冒好多時會咳,如果你咳,就唔好飲D醋,只食豬腳和蛋,呢D會增奶,我未十二朝巳食薑醋,所以宜家唔怕凍,身體好好,你媽為你好,好似我媽咁,你唔好怪佢啦。

侯爵府

無聽過食薑醋,會感冒,是否凍親呀?宜家天氣時熱時凍,何況感冒好多時會咳,如果你咳,就唔好飲D醋,只食豬腳和蛋,呢D會增奶,我未十二朝巳食薑醋,所以宜家唔怕凍,身體好好,你媽為你好,好似我媽咁,你唔好怪佢啦。

侯爵府

侯爵府

男爵府

回覆:因為夠左十二朝, 我媽要我食豬腳薑醋..

感冒緊唔好食,好難好番,除非你肯定自己係虛寒咳嗽。我差不多每次食親姜醋都病,坐月時都唔敢食多,只可以餐餐食一小件豬腳一隻蛋,多左就會喉嚨痛、生飛滋。生完幾個月仲衰,食隻蛋都病,唔係喉嚨痛就爆暗瘡。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊