母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪一定次次食完都要泵到清哂為止架?

複式洋房

回覆:amy.0712 的帖子

富媽,好羨慕呀

複式洋房

回覆:俾阿仔食完之後, 泵左半個鐘都仲出緊奶柱....

好羨慕呢

大宅

唔好呀!!咁樣之後會多奶得濟好易塞!仲會有可以前乳太多,bb 食唔到後乳!奶夠就好,唔洗多,除非你要泵得之後返工用啦!

大宅

回覆:熊仔貓 的帖子

我依家情況係左邊正常,右邊塞塞地有紅有硬塊未推得散, 食緊醫生開既抗生素, 另外有食通乳寶.

想請教一下, 阿仔每餐食一邊, 每次食半個鐘至45分鐘. 但阿仔唔會食得哂架麻, 仲有淨留係個胸度, 唔怕咩?? r@.@

大宅

回覆 amy.0712 的帖子

唔怕!怕咩呀?

大宅

回覆:amy.0712 的帖子

我通常係佢食完之後手臍一啲出黎睇下係前乳定後乳,如果已經係前乳下一餐就食另一邊,如果仲係後乳就下一餐比佢食一陣同一邊之後先食另一邊…佢食完個胸應該係軟林林咁。另外我每朝第一餐都會泵一邊食一邊,儲起佢等我行開行埋佢都仲有奶食。
仲有,如果佢一餐已經食唔哂一邊更加唔好泵,個胸會以為bb 要食咁多之後再做,食唔哂由佢係到佢就自然會越黎越少,去到bb一餐既所需。

大宅

塞左既話可以係bb啜緊既時候按下個硬塊,好快就會無左我試過塞左舊好似雞蛋咁大既係左胸,比bb啜住咁按左兩餐就清左啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊